Zoeken
Mooie tweedehands meubels vinden op Marktplaats.

Zo vind je de mooiste meubels op Marktplaats

Een interieur met tweedehands spullen? Nee, natuurlijk geen uitdragerij, maar een fantastisch interieur met smaakvolle tweedehands meubels. Zo’n woonkamer waar je bij binnenkomst meteen dingen wilt gaan bekijken en aanraken. Wil je ook een uniek interieur voor een prikkie? Bekijk dan deze tips! Zo vind jij de mooiste meubels op Marktplaats.

De mooiste meubels vind je op Marktplaats!

Met de restyling van ons interieur heb ik er een Marktplaatsverslaving bij gekregen. Ik kan mezelf helemaal verliezen in deze app. Het voordeel van deze hobby is wel dat ik reuze handig ben geworden in het vinden van mooie tweedehands meubels en accessoires voor een goede prijs. Het huis heeft er nooit eerder zo smaakvol en aangekleed uitgezien! En dat allemaal met tweedehands spullen. Hoe ik dat heb aangepakt, vertel ik nu!

Interieur van Marktplaats: maak een moodboard voor je interieur

Om gericht te kunnen zoeken naar mooie spullen op Marktplaats, is het natuurlijk belangrijk om te weten wát je precies zoekt. En dan doel ik op een gedetailleerder antwoord dan ‘een zwarte bank’ of ‘een bureaustoel’. De eerste tip is: maak een mooboard! Dit kan ook prima met Pinterest. Een moodboard helpt je om een beter beeld te krijgen van je missing items, maar ook om een lijn te ontdekken in de meubels die je al hebt en die je mogelijk zoekt. In ons geval zochten wij spullen van natuurlijke materialen (rotan, bamboe), handgemaakte Marokkaanse en Berberse items en een paar vintage pronkstukken. Dus naast dat moodboard ontdek je meteen al een tweede tip in dit verhaal: werk met de spullen die je al hebt, dat is wel zo duurzaam én goedkoop. Vind je jouw meubel(s) niet meer leuk? Kijk of je het kunt oppimpen. DIY!

Goede zoekopdrachten Marktplaats

Okay, listen! Want ik ben ervan overtuigd dat mijn nogal gedetailleerde zoekopdrachtstrategie de reden is dat dat ik zoveel toffe en unieke tweedehands meubels vind op Marktplaats. Volg onderstaand stappenplan en ik durf te wedden dat je ook mooie spullen gaat vinden op Marktplaats. Denk je nu zoekopdracht? Oké, ik zal het even stap voor stap uitleggen voor het geval je relatief nieuw bent met het vinden van tweedehands meubels online. Als je iets zoekt op Marktplaats, dan krijg je in de app linksboven een icoon (vergrootglas met ster) om je zoekterm op te slaan. Je kunt de zoekbalk gebruiken om live te zoeken, maar je kunt ook je zoekwoorden opslaan. Denk aan ‘zeegras mand’, ‘meiden kast’ of ‘Perzisch tapijt’. Door je zoekopdrachten op te slaan, krijg je elke dag een overzicht van nieuwe advertenties die voldoen aan de criteria die jij hebt meegegeven aan je zoekopdracht. Op die manier ben je er altijd als de kippen bij!

Gouden tip om meer mooie spullen te vinden op Marktplaats: zoekopdrachten instellen!

Stappenplan voor het vinden van tweedehands schatten op Marktplaats

  1. Bedenk vooraf goed: is het een item dat je per se wilt ophalen of is het iets dat ook makkelijk per post verstuurd kan worden. Ophalen? Dan verklein je de zoekcirkel tot maximaal twintig kilometer. Opsturen ook prima? Dan stel je juist weer een landelijke zoekopdracht in, zonder restricties op afstand van je huis. Let op: dit kun je aanpassen nadat je je zoekterm hebt ingevuld. Klik dan op ‘Verfijn’ linksboven.
  2. Ik word altijd helemaal overprikkeld van advertenties van nieuwe spullen. Tegenwoordig wordt Marktplaats ook gebruikt voor het verkopen van nieuwe dingen. Daar ben ik bewust niet naar op zoek en daarom vink ik bij conditie altijd aan ‘gebruikt’ en ‘zo goed als nieuw’. Nieuw vink ik dus bewust niet aan. Dit doe ik ook bij ‘Verfijn’.
  3. Nu kan het echte speur- en verfijnwerk van je zoekopdracht beginnen. Ik neem als voorbeeld even een Berber kleed, een populair item in veel interieurs. We gaan er even vanuit dat je die zoekt. Begin bij het begin met het instellen van de meest voor de hand liggende zoektermen, bijvoorbeeld: ‘kleed’, ‘vloerkleed’ en ’tapijt’. Je hebt immers altijd mensen die hun advertenties heel algemeen houden.
  4. Nu zijn we op zoek naar een Berber kleed. Dus voegen we meer zoektermen in de mix: Berber kleed en Berbers kleed zijn logisch.
  5. Na een aantal dagen valt het je wellicht op dat verkopers ook andere termen gebruiken in hun Marktplaatsadvertenties. Voeg die termen ook toe aan je zoekopdrachten. In het geval van de kleden: Marokkaans kleed, Marrokaans kleed, vintage kleed, Scandinavisch kleed, kelim kleed, Beni Ouarain kleed, wollen kleed Marrakech, boucherouite. Ik voeg dus bewust zoektermen toe die feitelijk niet kloppen of die taalfouten bevatten, maar wel goede hits opleveren.

Verspil geen tijd aan Marktplaatskoopjes die niet bestaan

De tweedehands markt wordt volwassen en de stijgende vraag naar tweedehands spullen zorgt ervoor dat de prijs gemiddeld hoger is dan een aantal jaar geleden. Daarnaast weten mensen ook steeds beter wat ze verkopen en wat dit waard is. Dus wen er maar aan: schatten vinden voor een spotprijs is gewoon lastiger geworden. Daarvoor kun je beter naar een rommelmarkt, check de shoptips! Man man man wat ben ik vaak – en lang – in rondjes gegaan met zoeken op Marktplaats, omdat ik niet kon accepteren dat bepaalde items gewoon niet voor een lagere prijs verkocht werden. Dus om deze frustratie en tijdsverspilling te voorkomen, is mijn tip om vooraf even goed onderzoek te doen naar de gemiddelde prijs van je beoogde schat. Zo zag ik al snel dat de vier vintage webbing Thonet-stoelen die ik op het oog had allemaal circa driehonderd euro kosten op Marktplaats. Dus in plaats van dat ik zonder succes in rondjes op zoek ga naar een goedkopere set, besteed ik mijn tijd liever in het vinden van de mooiste set voor die prijs. En die vond ik. In Alkmaar.

Contact leggen met een Marktplaatsverkoper doe je (niet) zo

Ik ben een Marktplaatskoper, maar ik kruip natuurlijk ook regelmatig in de huid van verkoper. (Verkooptips vind je hier trouwens.) En vriendelijk communiceren (in volzinnen met een aanhef en een afsluiting), reëel bieden, snel antwoorden, uitleggen waarom je iets dolgraag wilt hebben en benadrukken dat de deal met jou snel gesloten kan worden, helpt gewoon enorm om een pronkstuk jouw kant op te krijgen. Helemaal als er veel kapers op de kust zijn.

Nog even een anekdote! Zo vond ik laatst op Marktplaats het rotan-bankje van mijn leven: special edition van IKEA door Piet Hein Eek te koop op nog geen tien kilometer van mijn huis. Die moest en zou ik hebben voor onze nieuwe werkkamer. Dit paste ook perfect in het plaatje van het moodboard. De verkoper wilde graag een bod. Ik vroeg hem bewust wat zijn richtprijs was, want ik wilde hem niet beledigen en zo mijn kans verspelen. Hij reageerde niet. Dus binnen een dag heb ik er nog een berichtje aan gewijd: dat ik het bankje heel graag wilde hebben, graag een bod wilde doen, maar ook niet te laag wilde bieden. Ook gaf ik aan dat ik interesse had in een stoel die hij aanbood (ook uit die lijn van Eek) en dat ik het vandaag nog kon ophalen als ‘bijna-buurvrouw’ – dat laatste was wel een beetje overdreven. De verkoper reageerde dat hij was bedolven onder de reacties, maar als ik vanavond kon langskomen en beide tweedehands meubels voor 150 euro mee kon nemen, de deal gesloten was. En daar zei ik geen nee tegen natuurlijk…

Prachtige meubels van Marktplaats: vintage boogkast, designstoel van Piet Hein Eek en het kleed.

Wees altijd alert en betaal verstandig op Marktplaats

Je hoort steeds vaker nare verhalen van Marktplaatsoplichting. En hoewel de kans klein is dat het je overkomt, wil je dit natuurlijk niet meemaken. Hoe kun je ervoor zorgen dat je niet in een val van een oplichter trapt? Er zijn een aantal aanwijzingen dat je te maken hebt met een Marktplaatsoplichter, vaak merk je het in de dwingende communicatie over betalen en de aparte verzoeken om anders te betalen dan de gebruikelijke route van Marktplaats. Hierop kun je letten:

  • Check hoelang een verkoper al actief is op Marktplaats. Bestaat het account pas enkele weken of maanden, wees dan extra voorzichtig.
  • Check of de verkoper goede waarderingen/sterren heeft.
  • Betaal altijd met een betaalverzoekje of gelijk oversteken in de app en gebruik vooral geen betaal-linkjes of andere gekke verzoekjes. Ook voorzichtigheid geboden bij het overmaken van geld naar een IBAN-rekening.

Meer tweedehands shoptips van thegreenlist.nl

Photo credits: Angela de Vlaming.

Share

Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: