Search
Spullen online verkopen op Marktplaats

Tips om spullen online te verkopen via Marktplaats

Spullen online verkopen op Marktplaats en via andere handige apps is een makkelijke manier om ook een steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Bovendien kan Marktplaatshandel met oude spullen ook een leuk zakcentje opleveren, terwijl je tegelijk je huis opruimt. Wat wil een mens nog meer? Met deze tips haal je het meeste uit online verkopen!

Online spullen verkopen

Marktplaats, Vinted, Facebook, Instagram, The Next Closet: er zijn tal van manieren om je spullen online van de hand te doen. Welk kanaal je ook kiest: voor alle kanalen gelden dezelfde tips om je spullen goed te verkopen.

Welk verkoopkanaal past bij het online verkopen van jouw spullen?

Wat je online verkoopt, bepaalt je kanaal. Een designertas verkoop je doorgaans beter op Vinted of The Next Closet, een leren bank zou ik eerder op Marktplaats of Facebook plaatsen, terwijl ik een appelboor alleen in een lokale Facebookgroep zou aanbieden. Om een beter gevoel te krijgen bij de verschillende verkoopkanalen, neem ik ze kort met je door:

  • The Next Closet & Vinted zijn bij uitstek geschikt voor het verkopen van mooie, kwalitatieve kledingstukken.
  • Marktplaats vind ik de beste verkoopplek voor meubels, kwalitatief speelgoed en luxere gebruiksvoorwerpen zoals een Magimixer.
  • Facebook vind ik op Marktplaats lijken, maar door de lokale groepen vind ik dit ook de verkoopplek voor het online verkopen van klein grut aan mensen uit je buurt. Denk aan speelgoed, kleding, gebruiksvoorwerpen die handig zijn, maar waar je niet snel zeven euro verzendkosten voor wilt betalen, zoiets als de appelboor dus.

Publicatiemoment van online advertentie

Schaatsen verkoop je in de december, zwemspullen in juni. Denk bij wat je verkoopt goed aan je doelgroep: wanneer gaan zij die spullen nodig hebben en dus online zoeken ernaar? Dat is hét moment de spullen in de verkoop te zetten. Maar ook op weekniveau kun je zo naar je verkoop kijken. Mijn ervaring is dat spullen die in het weekend en in vakantie worden gepubliceerd eerder verkocht raken. Mijn vermoeden is dat mensen dan meer online zoeken en dus jou net gepubliceerde advertentie bovenaan zien staan.

Zo maak je een goede verkoopadvertentie voor Marktplaats of Vinted

Zorg voor meerdere goede foto’s van je spullen: van meerdere kanten gefotografeerd bij goed daglicht. Neem hier ook even de tijd voor en probeer ook een beetje aan styling te denken. Zorg daarnaast voor een goede en vriendelijke advertentietekst waarin je beknopt goed meer vertelt over het product, de staat van het product en eventueel de reden van wegdoen. Zorg ook dat je in advertentietitels de woorden kiest waar mensen veelal op kunnen zoeken (SEO), hierdoor is je advertentie ook beter vindbaar. Noem het merk, de ontwerper, het materiaal, de kleur, de maten en als het vintage is: noem dat zeker ook, samen met de periode. Sommige online verkopers gaan hier nog een stap verder in en zetten ook vaak gemaakte taalfouten bewust in de advertentietekst.

Sommige online verkopers zweren erbij dat kleding gedragen gefotografeerd moeten worden om succesvol verkocht te worden op Marktplaats of Vinted. Ik heb beide geprobeerd (gedragen en op hanger) en ik merk geen verschil.

Kleding online verkopen

Kleding tweedehands verkopen: het begint met het maken van goede foto’s.

Wees geen moeilijke verkoper online

Je wil je spullen toch kwijt? Wees daarom bereid te onderhandelen. Bekijk vooraf wat de gemiddelde en laagste vraagprijzen zijn van soortgelijke producten en sta open voor het gesprek. Omdat een pas geplaatste advertentie bovenaan zal staan, zullen de meeste geïnteresseerde kopers zich in het begin melden. Houd deze mensen warm en probeer er met hen uit te komen voordat je advertentie naar beneden zakt en geen kijkers meer oplevert.

Online verkopen: zorg dat je goed bereikbaar bent!

Omdat je advertentie in het begin de meeste geïnteresseerde kopers zal trekken, is het belangrijk dat je de advertentie publiceert op dagen dat je goed bereikbaar bent. Veel kopers zijn nú op zoek naar een product en vaak reageren ze op meerdere soortgelijke Facebook- en Marktplaatsadvertenties tegelijk. Je moet dus proberen dat ze bij jouw advertentie en jouw profiel blijven hangen. Vinted werkt overigens anders: hier kunnen kopers zonder tussenkomst van jou een aankoop bij jou doen, eigenlijk zoals een gewone webshop ook werkt. Zorg dat je tijd hebt om snel de verzendingen in orde te maken. Meer tips voor het vlot verkopen op Vinted vind je hier.

Verkoop geen rotzooi online

Verkoop alleen spullen waar je oprecht van denkt: ‘dit is goede waar!’ Voor (kinder)kleding is dit nog belangrijker: hoe meer items je hebt in dezelfde maat, stijl en van dezelfde kwaliteit, hoe groter de kans dat je upselling kunt doen, omdat je spullen zo in de smaak vallen dat een fashion twin meer van je wil kopen. Bij Vinted kun je jouw profiel zo instellen dat je bundelkortingen geeft, dat werkt heel goed!

Meer leuke duurzame tips van thegreenlist.nl

Photo credits: hoofdbeeld: Angela de Vlaming, overig: thegreenlist.nl.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: