Search
Airtender eten en drinken vacumeren

Vacumeer oude potten met Airtender en houd eten langer vers

Eten en drinken vacumeren in oude glazen potten en flessen zodat het langer vers blijft? We dachten dat we wel zo’n beetje alles kenden om voedselverspilling te verminderen. Totdat we dus Airtender Food & Wine vacuüm ontdekten. Dit is een handige keukengadget waarmee je in een handomdraai oude potten en flessen weer vacuüm kunt krijgen. Of er nu vers fruit, een pastasaus, een kliekje van de vorige dag, een overgebleven wijntje of verse sinaasappelsap inzit. Alles blijft veel langer goed door het vacumeren en het is zo makkelijk om te doen!

Waarom zou je voedsel vacuüm verpakken?

In samenwerking met Airtender

‘Meer smaak, minder verspilling.’ Dat is wat Airtender belooft. Maar hoe zit het precies? Ik ben zeer bedreven in het goed opbergen en invriezen van eten om zo voedselverspilling te voorkomen. En met oude potten weet ik ook wel raad. Maar vacumeren is voor mij nog onbekend. Best gek eigenlijk, want in professionele keukens wordt het luchtdicht verpakken van voedsel al veel langer toegepast. Door te vacumeren haal je de zuurstof eruit waardoor het eten langer vers blijft. Schimmels en bacteriën hebben zuurstof nodig om te kunnen groeien. Met vacumeren haal je de lucht weg, waardoor het eten langer vers blijft. En dat is belangrijk, want voedselverspilling is een groot probleem!

Met Airtender voedselverspilling thuis verminderen

Food waste gebeurt in de hele keten: bij de productie, tijdens het transport, in supermarkten, in horeca, maar vooral ook bij mensen thuis. Milieu Centraal heeft uitgerekend dat een gemiddeld persoon 34 kilo aan eten en 45 liter aan dranken per jaar weggooit. Dat is natuurlijk hartstikke zonde! Goede voeding is in sommige delen van de wereld helemaal nog steeds niet vanzelfsprekend, het produceren (en vervoeren) van eten is ontzettend belastend voor de planeet en het kost je geld. Boodschappen zijn immers flink duurder geworden en de verwachting is dat deze prijsstijging nog wel even aanhoudt. Genoeg redenen om thuis er alles aan te doen om voedselverspilling te verminderen. En de handige keukengadget van Airtender kan hierbij helpen!

Zo vacumeer ik mijn glazen potten met hulp van Airtender

Met de Airtender Food & Wine vacuüm set kun je dus van willekeurige conservenpotten en -flessen die je al in huis hebt zelf handige vacuüm bewaarcontainers maken. En het werkt heel simpel, zolang je maar genoeg handige potten en flessen bewaart. Ook een geopende wijnfles kun je eenvoudig opnieuw vacumeren waardoor de wijn langer goed blijft en je deze daarna weer liggend kunt bewaren. De set bestaat uit een aantal onderdelen die je allemaal om de beurt nodig hebt.

Aan de slag met vacumeren van voeding.

Allereerst heb je de lid punch hiermee maak je het gaatje in de deksel. Vervolgens heb je de nanostopper die precies in het gaatje past. En tot slot heb je de vacuümpomp die je op de stopper zet om de boel vacuüm te pompen. Hoor je een plop, dan weet je dat het is gelukt! Deze handeling duurt in totaal nog geen drie minuten en het eten blijft wel tot vijf keer langer vers.

Oude potten worden gevacumeerde bewaarcontainers

Zo’n beetje alles wat in een glazen pot of fles past, kan gevacumeerd worden, heb ik ontdekt. Ik gebruik de Airtender bijna dagelijks voor allerlei handige dingen in de keuken. En zo houd ik eten langer vers en voorkom ik dat het in de prullenbak belandt:

  • Een geopende conservenpot, wijnfles of fles appelsap (met inhoud die niet helemaal op is gegaan) opnieuw vacumeren. De stoppers passen ook precies op een wijnfles!
  • Oude pot vullen met verse maaltijd en/of kliekje en deze vacumeren.
  • Oude pot vullen met voedsel dat in een onhandige verpakking zat, zoals de koffiebonen en koekjes die bij ons altijd in een niet hersluitbare zak zitten (en smaak kunnen verliezen als ze niet gevacumeerd worden).
  • Oude potjes vullen met vers fruit (dat ik zelf in stukjes snijd). Dit is niet alleen handig en gezond. Hiermee kun je ook veel geld en (plastic) afval uitsparen als je voorheen vaak voorgesneden fruit kocht.
  • Pot vacumeren om sneller te marineren.
  • Pot vacumeren om daarin je zelfgemaakte marinades en sauzen te bewaren.

Airtender is een blijvertje in de keuken

Eten vacumeren met hulp van Airtender is absoluut een blijvertje in onze duurzame keuken. Het eten blijft langer vers, onze oude potten krijgen een nuttige nieuwe rol in de keuken en het werkt heel makkelijk. Het vacumeren is zo gepiept. Iedereen kan het! Wat daarnaast leuk is om te weten is dat Airtender een Nederlandse uitvinding is én dat het ook wordt geproduceerd in Nederland. De fabriek staat in Friesland en voor het verpakken wordt samengewerkt met een sociale werkplaats waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Airtender-producten zijn gemaakt van gerecyclede en duurzame materialen en de onderdelen zijn BPA- en BPS-vrij (dat betekent dat de vrij zijn van deze hormoonverstorende stofjes). Op alle fronten is aan duurzaamheid gedacht dus!

Airtender heb je in verschillende boxen. Ik heb zelf de meest complete ‘Food & Wine Box’ met zes stoppers en een handige bewaarring voor de stoppers. Deze box kost 34,99 euro. Bekijk meer over Airtender.

Meer duurzame tips van thegreenlist.nl

Bronnen: Milieu Centraal. Photo credits: thegreenlist.nl.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: