Onze zithoek: een nieuw interieur met tweedehands spullen

CHALLENGE DAG 349: Resultaat restyling interieur

Het leek mij de kers op de taart van mijn duurzame challenge: een tweedehands restyling van het interieur. Na onze verhuizing hebben wij onze woon- en slaapkamers nog niet helemaal naar ons zin ingericht. Ik deel je het resultaat van dit project.

Restyling interieur met tweedehands spullen

Het restylen van ons interieur is een project dat ik samen met mijn man David ben aangegaan. Hoewel hij ervoor openstaat om de restyling duurzaam aan te pakken, wil hij wel zeggenschap hebben over de spullen die we gezamenlijk kopen. Om hem tegemoet te komen en om de regels van mijn challenge trouw te blijven, zijn we uitgekomen op de volgende aanpak als tweedehands kopen niet lukt of niet zijn smaak is:

  1. Zelf maken, bij voorkeur van natuurlijke materialen of hout met een duurzaam keurmerk.
  2. Circulair kopen, dus een ‘nieuw’ product maar gemaakt van oude materialen, gerecycled dus. Dit is bijvoorbeeld een goede oplossing als je meerdere items van hetzelfde wil.
  3. Lokaal en handgemaakt kopen om de lokale ondernemer te steunen in deze coronacrisis.

Resultaat restyling interieur zonder nieuwe spulllen te kopen

Bekijk onze nieuwe woonkamer met tweedehans, circulaire en handgemaakte meubels:

Meer tweedehands shoptips van the greenlist.nl

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: