Search
Review Sustainable Fashion Gift Card, duurzaam cadeau

Duurzame kleding met een Sustainable Fashion Gift Card

Een cadeaukaart die je alleen kunt uitgeven bij duurzame modebedrijven. De Sustainable Fashion Gift Card is een geweldig en origineel cadeau om een jarig jobje of ander feestvarken (nader) kennis te laten maken met duurzame mode. Dat is niet alleen leuk, maar vooral ook hard nodig! Kortom, een cadeau dat absoluut thuis hoort op het groenere lijstje!

Sustainable Fashion Gift Card: meer dan een duurzame cadeaukaart

In samenwerking met Sustainable Fashion Gift Card

Een Sustainable Fashion Gift Card is een cadeau waarmee je toffe duurzame kleding kunt kopen bij duurzame kledingwinkels, maar het is nog veel meer! Je kunt deze duurzame cadeaukaart vergelijken met een boekenbon, VVV-bon of elke andere cadeaubon die je vast weleens voor je verjaardag, in een schoen of onder de boom hebt gehad. Alleen met deze cadeaukaart doe je écht iets goeds! Je kunt het alleen uitgeven bij duurzame kledingwinkels, circulaire modebedrijven, modeontwerpers, conceptstores, naaiateliers, kledingbibliotheken en stylisten. Kortom, bij meer dan tachtig ondernemers kun je de kaart verzilveren! Dit kunnen dus winkels zijn waar je iets koopt, maar ook ervaringen en workshops behoren tot de opties.

Sustainable Fashion Gift Card: voor ieder wat wils!

En niet alleen aan dames is gedacht, ook mannen en kinderen hebben voldoende te kiezen met dit cadeau. Omdat de kaart zo breed ingezet kan worden, is het een cadeau voor iedereen. Ben je nog niet zo bewust bezig met duurzame mode, dan kun je met deze cadeaukaart op een laagdrempelige manier kennismaken. Ben je al helemaal om, dan krijg je met dit leuke cadeau toegang tot al je favoriete mode-ondernemers. En misschien ontdek je nog wat nieuws!

Een Sustainable Fashion Gift Card voor mijn verjaardag. Ik kocht er duurzaam ondergoed van.

Duurzame basics voor mijn verjaardag

Hoewel ik best aardig mijn weg weet, ontdekte ik door dit cadeau toch weer een aantal duurzame webshops die ik ervoor nog niet kende. Ik besloot mijn cadeau bewust in te zetten bij twee (voor mij) nieuwe winkels. Het werden Sophie Stone (fair fashion boutique) en Schaapskleren (online speciaalzaak in wol-zijde basics) waar ik uiteindelijk nieuwe duurzame basics heb besteld. Het is een wol-zijde shirt en duurzaam ondergoed geworden.

Ook leuk om te doen met deze duurzame cadeaukaart

De duurzame cadeaukaart heb ik ingezet voor het kopen van duurzame basics, maar er zijn meer toffe dingen die je ervan kunt doen. Wat dacht je van stylingadvies op maat door stijlcoach Mirjam Hamming, een naaiworkshop in het gezellige Amsterdamse naaicafé De Steek of kleding lenen in de kledingbieb van LENA? Het kan allemaal met dit cadeau!

Bekijk hier alle aangesloten modepioniers.

Samenvattend over Sustainable Fashion Gift Card

  • Getalenteerde Nederlandse modeontwerpers, prachtige conceptstores, handige workshops, kledingbibliotheken en stylingadviseurs: bij meer dan tachtig duurzame partners kun je betalen met een Sustainable Fashion Gift Card.
  • Handig! Je kunt ook een VVV-bon inwisselen voor een Sustainable Fashion Gift Card.
  • De Sustainable Fashion Gift Card is drie jaar geldig.
  • Je kunt al een cadeaukaart weggeven met een waarde van tien euro.
  • Je kunt het bedrag op de kaart ook in delen verzilveren, bijvoorbeeld verspreid over meerdere winkels en over meerdere momenten.
  • Jezelf verwennen met een dure aankoop? Je kunt ook een aankoop doen waarbij je zowel de kaart verzilvert als ook zelf nog iets bijlegt.
  • Deze leuke cadeaukaart is het initiatief van Nanette Hogervorst, een bevlogen duurzame ondernemer. Zij runt het bedrijf ook zelf.

Enthousiast geworden? Bekijk meer over deze leuke duurzame cadeaukaart.

Waarom kiezen voor duurzame kleding

Wist je dat de mode-industrie verantwoordelijk is voor 10% van de totale CO2-uitstoot? Dat is meer dan de uitstoot van de internationale lucht- en zeevaart samen? De kledingindustrie draagt dus bij aan de opwarming van de aarde, maar de productie van stoffen en kleding vervuilt ook het milieu. Lees bijvoorbeeld maar eens onze artikelen over bambo en katoen. Tot slot, zijn de arbeidsomstandigheden van kledingmakers vaak slecht. Ze werken lange dagen in fabrieken, de fabrieken zijn vaak onveilig, ze krijgen slecht betaald en ook kinderarbeid komt nog voor. Betere kleding kopen van duurzamere merken is een stap om vervuiling te verminderen en uitbuiting te stoppen.

Bron: Europarlement

Meer duurzame fashiontips van thegreenlist.nl

Photo credits: hoofdbeeld: Denise Bakker, overig: thegreenlist.nl.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: