Search
Treedom duurzaam cadeauidee

Een cadeau voor de toekomst met Treedom

Als je één ding kunt doen dat sowieso bijdraagt aan een groene, betere toekomst, dan is het een boom planten. Ondanks alle innovaties blijven bomen de mooiste oplossing voor het opnemen en reduceren van CO2. Daarom waren we zo blij toen thegreenlist.nl een mooie boom cadeau kreeg van agroforestry organisatie Treedom. Maar Treedom gaat verder: het geeft ook een toekomst voor lokale boeren. Een boom van Treedom is een cadeau voor jezelf, een cadeau voor een ander en een cadeau voor een duurzame toekomst ineen!

Bomen zijn belangrijk voor de toekomst

In samenwerking met Treedom

Bomen zijn van groot belang voor de natuur, klimaat en mensen op deze planeet. Want bomen zuiveren de lucht die we inademen. En bomen nemen CO2 op en slaan het op in het hout. Ook zijn ze de leefruimte voor andere planten en dieren en daarmee een spil voor ecosystemen in vele landschappen. Bomen zorgen voor meer biodiversiteit. Het planten van bomen voorkomt bodemerosie, ontbossing en woestijnvorming. En bomen met vruchten zorgen voor eten en levensonderhoud voor families en lokale gemeenschappen. Bomen planten via Treedom draagt zo op al deze tereinen bij aan een mooiere toekomst.

Wie zijn Treedom?

Treedom bouwt aan duurzame ecosystemen door het planten van bomen. Maar niet zomaar bomen; de juiste boom, op de juist plek op het juiste moment. Je kunt niet elke boom planten op elke plek. En een boom moet ook onderhouden worden door mensen met kennis. Dat betekent dat ze in zeventien landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië samenwerken met boeren. Treedom helpt lokale boeren om bomen te planten, traint de boeren in het onderhoud van de bomen en geeft technische ondersteuning. Zo helpen ze boeren met het planten van de bomen aan een inkomen en voedselzekerheid voor de toekomst. Dat maakt Treedom niet alleen een milieuvriendelijk initiatief, maar geeft het een enorme impact op sociaal en economisch gebied in lokale gemeenschappen. Sinds 2010 heeft Treedom al meer dan drie miljoen bomen geplant. En binnen drie jaar hebben ze de ambitie om tien miljoen bomen geplant te hebben! Treedom is sinds 2014 B-corp gecertificeerd, waarmee ze hun sociale en duurzame impact onderstrepen.

Geef een boom van Treedom cadeau!

Hoe werkt Treedom?

Treedom geeft je de mogelijkheid om een boom te kopen in een van hun agroforestry projecten. De gekozen boom wordt namens de koper geplant en verzorgt door lokale boeren. Op de website van Treedom kun je je eigen boom of bomen zien en volgen. Je ziet je eigen boom met geocode en foto zodra hij is geplant. Ook krijg je regelmatig updates over het project, waar de boom bij hoort. In het geval van fruitbomen gebruikt de lokale boer de vruchten als voedsel en om te verkopen. Met dit agroforestry project draag je bij aan een groenere wereld, maar ook aan het leven van de boer die de bomen beheert. Je geeft een ander mens een kans op een mooie toekomst. Niet alleen kun je een boom kopen voor jezelf, maar je kunt deze ook cadeau geven aan iemand anders. Dat maakt het echt een cadeau met toekomst!

Bij Treedom kun je je boom blijven volgen: de boom wordt gefotografeerd en krijgt een geotag. Daarnaast krijg je regelmatig updates over het project waar jouw boom deel van uitmaakt.

Cadeau voor de toekomst met een boom

Een Treedom boom is een prachtig cadeau voor de toekomst. De ontvanger ziet waar de boom staat en hoe hij groeit. Een boom cadeau doen is heel eenvoudig. Je kiest je boom. Kies uit diverse bomen; van fruitbomen met avocado’s of mango’s tot Baobab bomen. Je betaalt je boom en schrijf een boodschap voor de ontvanger. Je geeft het cadeau per e-mail of op een papieren kaart. Ik kreeg een cacaoboom in Kameroen. Onze kinderen gaven de boom een naam en keken waar de boom geplant is. Zo krijg je een mooie inkijk in de lokale (positieve) impact van de boom. Dat maakt Treedom anders dan organisaties voor CO2-compensatie. Het is veel persoonlijk omdat je kunt zien waar je boom staat en hoe het gaat. Ook zie je in je eigen profiel hoeveel CO2 er is opgenomen en wie je boom beheert. Het is heel bijzonder zo van dichtbij betrokken te blijven.

Duurzaam cadeau met Treedom

Door een Treedom boom cadeau te doen, geef je een cadeau voor de toekomst. Je draagt bij aan meer biodiversiteit, CO2-opslag en gaat bodemerosie en ontbossing tegen. Ook geef je een lokale boer een betere toekomst met de boom die je plant. Geef deze kerst een speciale kersteditie cadeau zoals een Palmboom in Guatamala, een Mangoboom in Thailand of een Koffieboom in Madagascar. Zo geef je een duurzaam cadeau!

Bekijk meer over Treedom en geef ook een boom cadeau aan jezelf of een ander!

Meer duurzame tips van thegreenlist.nl

Photo credits: Treedom (o.a. hoofdbeeld), thegreenlist.nl.

Share

Mascha Bongenaar

Mascha Bongenaar

Mascha houdt van de feiten. Mensen worden altijd heel blij van haar artikelen over de verborgen impact van allerlei aankopen. Ze is moeder van drie jongens en blogt zelf ook over haar duurzame zoektocht.
Mascha Bongenaar

Mascha Bongenaar

Mascha houdt van de feiten. Mensen worden altijd heel blij van haar artikelen over de verborgen impact van allerlei aankopen. Ze is moeder van drie jongens en blogt zelf ook over haar duurzame zoektocht.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: