Search
duurzaam cadeau voor collega

De leukste duurzame cadeaus voor een collega

Je collega die jarig is, die een jubileum heeft, een promotie krijgt of naar een andere werkgever gaat: op het werk zijn er vaak momenten dat er een cadeau geregeld moet worden. Maar wat is nou een leuk duurzaam cadeau voor een collega? Thegreenlist.nl ging op onderzoek uit en dat resulteerde in dit lijstje: de leukste duurzame cadeaus voor een collega.

Duurzaam cadeau voor een collega

Een goede collega geef je graag een zorgvuldig uitgekozen cadeau. Een cadeau waar de jubilaris, pensionado, jarige job of vertrekkende collega blij mee is, maar de wereld ook. Hieronder lees je de leukste duurzame cadeaus voor collega’s.

Geef groen

Groen doet iedereen goed. Een prachtige duurzame bos bloemen is altijd een fijn cadeau. Maar wil je een cadeau dat langer mooi blijft? Denk ook eens aan biologische (kamer)plant van Sprinklr, een box kneusjes van plantje.nl, geef een stekje van een eigen plant, of biologische zaden om te planten. Heeft je collega geen tuin of een kleine woonruimte? Plant dan een boom als blijvend duurzaam cadeau, bijvoorbeeld via Treesforall of Treedom. Of kies voor de adoptie van een biologische appelboom op een boomgaard in Nederland, zoals Olmenhorst of Fruittuin Verbeek, waar je elke jaar je eigen appels mag komen plukken.

Duurzaam flesje wijn

Een flesje rood of wit valt eigenlijk altijd wel in de smaak. Maar wist je dat heel veel wijnen niet klimaat- en diervriendelijk zijn. Eerder doken we in de wereld van wijn, om te onderzoeken hoe we hier duurzamer van kunnen genieten. Nou dat kan dus! Lees meer over duurzame wijn.

Geef een verrassingspakket

Een pakket met lekker eten kan iedereen waarderen. Verspilling tegengaan is een van de meest duurzame keuzes op het gebied van voeding. Kies voor een mooie box van No Waste Army of ga voor een seizoensgroente-abonnement bij Boerschappen. En wIl je je collega eens extra verwennen, maar wel op een duurzame manier? Kies dan uit de uitgebreide selectie van Zustainabox; van een borrelbox tot een self-care box. Voor elke smaak is er wel iets te vinden.

Op de foto: een bos biologische bloemen van Bloomon en een heerlijke wijn uit Zeist.

Duurzame kadobon

Wil je een collega inspireren om groene keuzes te maken? Of weet je dat je collega graag beter zorgt voor de aarde? Dan valt een duurzame kadobon zeker in goede aarde. Kies de Nationale Groene Kadobon voor een ruime keuze uit groene cadeaus, een ohmygood-cadeaubon voor eerlijke cadeaus en een tweedehands shopper kun je blij maken met een kringloopbon. Is je collega gek op mode? Dan is de Sustainable Fashion Gift Card een ideaal cadeautje.

Steun een goed doel

Maak je je collega blij door goed te doen voor de wereld. Met de NIKS bon van Greenpeace kun je een donatie te doen aan een natuurproject naar keuze. En er zijn heel veel meer goede doelen cadeaus met impact. Denk aan een donatie voor Stichting Jarige Job, een cadeau tegen armoede van Oxfam Novib of Kadoneer aan KWF.

Duurzaam cadeau met een knipoog

Ben je op zoek naar een ludiek duurzaam cadeau? Je kent allemaal een luiertaart voor de zwangere collega. Maar wat dacht je van een toiletrollentaart van de duurzame wc-rollen van The Good Roll met ‘schijt aan je leeftijd’ of ‘shit dat je weg gaat’.

Duurzaam cadeau voor koukleumen

Veel thuiswerkers hebben het vaak koud. Speciaal voor deze collega’s een hele fijne cadeautip: warmteproducten van Stoov. Smaakvolle (draadloze!) kussens en warmtedekens met infrarood warmtestralen. Om overal en altijd warm & comfortabel te blijven, ook achter je bureau met de Big Hug.

Op de foto tips cadeautips van volgers van thegreenlist.nl: een leuk zelfmaak-cadeau van Pineut en een circulaire parfum (unisex) van Ruik.

Meer duurzame cadeaus voor collega’s

Tot slot, kwam ik tijdens mijn zoektocht nog veel meer duurzame cadeautips tegen. Ook volgers van thegreenlist.nl deelden enthousiast al hun ideeën via Instagram. Ik soms ze voor je op, zo zit er altijd een passend en duurzaam cadeau bij voor een jubileum, verjaardag, afscheid of pensioen van die leuke collega:

Op de foto: oesterzwammen growkit van Fryslân Fungies en eerlijke chocolade van Cacao & Spice.

Ook een idee voor een geweldig duurzaam cadeau voor een collega?

Heb je een geweldig idee voor een duurzaam cadeau voor een collega, maar ontbreekt het nog op dit lijstje? Laat het ons weten, dan kunnen we meer leuke cadeaus toevoegen aan dit lijstje. Je vindt de contactbuttons onderaan deze pagina! Geef-se!

Meer groene inspiratie van thegreenlist.nl

Photo credits: Teona Swift (Pexels)(hoofdbeeld), Hoog Beek & Royen, Pineut, Ruik, thegreenlist.nl.

Share

Mascha Bongenaar

Mascha Bongenaar

Mascha houdt van de feiten. Mensen worden altijd heel blij van haar artikelen over de verborgen impact van allerlei aankopen. Ze is moeder van drie jongens en blogt zelf ook over haar duurzame zoektocht.
Mascha Bongenaar

Mascha Bongenaar

Mascha houdt van de feiten. Mensen worden altijd heel blij van haar artikelen over de verborgen impact van allerlei aankopen. Ze is moeder van drie jongens en blogt zelf ook over haar duurzame zoektocht.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: