Search
Moyu notitieboekje steenpapier

De magie van MOYU’s steenpapier notitieboekjes

Notitieboekjes! Ja ook dat kun je duurzamer en milieubewuster kiezen. Tenminste, als je niet de standaard wegwerpvarianten koopt van papier. Thegreenlist.nl test de steenpapier notitieboekjes van MOYU. Hoe schrijft dat?

MOYU: notitieboekjes van steenpapier?

In samenwerking met MOYU

MOYU gooit het traditionele papier uit het raam en omarmt steenpapier als het sterke, groene alternatief. Het wordt gemaakt van – je raadt het al – steenafval! Geen bomen sneuvelen voor deze notitieboekjes, wat een geweldige stap is richting een duurzamere planeet. Steenpapier is het duurzame alternatief voor normaal ‘pulp’ papier. Het is een duurzame, boomvrije papiersoort die hoofdzakelijk bestaat uit gemalen steen. Tijdens de productie van steenpapier worden er geen water en bleekmiddelen gebruikt, wat onder andere zorgt voor een 67% lagere CO2-uitstoot. Verder voelt steenpapier steviger en iets dikker dan normaal papier en is het scheur- en waterbestendig. Met een nat doekje veeg je elke pagina in een handomdraai schoon en doordat het papier erg stevig is, is elke pagina tot meer dan vijfhonderd keer te herschrijven. Wil je notities bewaren? Geen punt! Deze bladzijden kun je makkelijk digitaliseren met scan-apps (en daarna uitwissen).

Wist jij dit over een simpel A4’tje?

Achter die papierindustrie gaat ook een enorme negatieve invloed schuil. Dat voor papier bomen worden gepakt, dat weet zelfs een kind. Maar dat de negatieve invloed zo groot is? Wis jij dit:

  • 7% van de wereldwijde CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door de papierindustrie.
  • De papierindustrie is drie keer zo vervuilend als de luchtvaartindustrie.
  • Voor de productie van één A4 vel papier kan wel tien liter water gebruikt worden.
  • 17% van alle gekapte bomen wordt gebruikt om single-use paper van te maken.

Bron: MOYU

Hoe schrijft steenpapier?

Gladjes! Steenpapier is niet alleen zachter voor onze planeet, het biedt ook een zijdezachte schrijfervaring. Geen haperingen, geen gescheurde vellen: het schrijft evengoed, misschien zelfs nog wel beter, dan en gewoon schriftje, maar dan laat je minder sporen na. Leuke woordspeling, want hiermee bedoel ik natuurlijk vooral het uitwisbare effect van die notitieboekjes. Heb je aantekeningen niet meer nodig of heb je flauwekul opgekrabbeld, dan wis je het met water weer weg en zijn er geen kostbare pagina’s papier verloren gegaan aan jouw ‘onzin’.

Een statement maken

Door te kiezen voor een MOYU steenpapier notitieboekje, maak je niet een statement over jouw betrokkenheid bij een groenere wereld. Het is een kleine switch, maar een grote boodschap Het boekje is daarmee ook een perfecte gesprekstarter voor op je werk – hey collega, jij nog iets duurzaams gedaan de laatste tijd? – en het is ook een leuk en zinvol cadeau om te geven aan een collega die jarig is of jubileert. Voor elk verkocht boekje wordt ook een boom geplant, dat is nog eens een leuke boodschap bij de verjaardagstaart! Meer toffe duurzame cadeaus voor collega’s vind je hier.

MOYU notitieboekje steenpapier

MOYU gaat er helemaal voor

MOYU begrijpt dat duurzaamheid niet saai hoeft te zijn. Deze notitieboekjes komen in verschillende kleuren en stijlen, waardoor er voor elk type wat wils is. Of je nu van drukke printjes, botanisch of juist wat strakker houdt. Dus, laten we samen schrijven aan een groenere toekomst, één notitieboekje tegelijk!

Kortingscode MOYU

Enthousiast? Bestel dan nu jouw favoriete boekje bij MOYU. En met de kortingscode 10GREENLIST krijg je 10% korting op je aankoop!

Meer duurzame tips van thegreenlist.nl

Photo credits: MOYU.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: