Inzicht in je energieverbruik met de EnergyFlip Lite app

Gemakkelijk energie besparen met EnergyFlip Lite

Duurzaam én grote besparingen in je portemonnee? Zeker nu de kosten voor elektriciteit en gas hoog blijven zijn veel mensen op zoek naar slimme en eenvoudige manieren om energie te besparen. Met de EnergyFlip Lite kun je gemakkelijk inzicht krijgen in jouw energiegebruik en bekijken hoe in je huishouden kunt besparen op energiekosten. Greenlist-redacteur Mascha is klimaatcoach en is daarom reuze benieuwd om dit eens te testen, want meten is weten!

Eenvoudige app voor energiebesparing EnergyFlip Lite

In samenwerking met EnergyFlip

Tips om energie te besparen lees je overal in magazines en online. Maar al die algemene tips zijn niet toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Dat maakt het nog niet eenvoudig om echt controle te krijgen op je energieverbruik. De energieverbruiksmanager EnergyFlip Lite is een eenvoudige app die je helpt inzicht te krijgen in jouw energieverbruik en zo besparing voor elkaar te krijgen. Je installeert de app heel eenvoudig op je telefoon via de Appstore of Playstore. Daarna koppel je de app simpelweg met je slimme meter. Binnen twee werkdagen zie je je energieverbruik terug in de app en kun je aan de slag met energiebesparing.

EnergyFlip Lite: Meten is weten

Als klimaatcoach geef ik cursisten altijd de tip om hun energieverbruik bij te gaan houden. Als je niet weet wat je gebruikt, dan is veranderen namelijk moeilijk. En bovendien zijn je positieve stappen pas zichtbaar op je jaarafrekening, wanneer het al te laat is. Het monitoren van hun energieverbruik vinden veel mensen lastig. De EnergyFlip Lite zorgt ervoor dat je er zelf niet meer aan hoeft te denken. Zo kun je direct aan de slag met de impact van je eigen gedrag op je energieverbruik. Het lijkt heel gemakkelijk om duurzaam te doen met zonnepanelen, zuinige apparaten met groen energielabel A, of een warmtepomp. Maar ook voor die apparaten geldt; wat je niet gebruikt, hoeft ook niet te worden opgewekt! Bovendien komen er grote investeringen bij kijken. Je eigen energieverbruik eerlijk onder de loep nemen, geeft je de kans te besparen zonder investeringen te doen. Deze energieverbruiksmanager app geeft je de mogelijkheid altijd je energieverbruik te weten, ook als je overstapt tussen energieleveranciers. Bovendien geeft de app je handvatten om actief te werken aan gedragsveranderingen om duurzamer en budgetvriendelijke met energie om te gaan.

Redacteur Mascha testte de EnergyFlip Lite app

Zowel Saskia als Mascha verminderen hun gas- en energieverbruik met EnergyFlip

EnergyFlip Lite: overzichtelijke app met veel tips

De EnergyFlip Lite app is heel eenvoudig in gebruik. De app werkt voor mij veel handiger dan het overzicht dat ik krijg van onze energieleverancier. Al na een week krijg ik meer inzicht in de pieken in ons verbruik. Via de overzichtelijke app kan ik ons elektriciteit- en gasverbruik vergelijken met andere huishoudens met eenzelfde gezinsgrootte en woning. Zo zie ik meteen dat ons verbruik gemiddeld lager is dan anderen; dat is een fijn idee! Ook de zonnepanelen die we hebben zet ik in de app via de instellingen. Zo kan ik een schatting zien van hoeveel energie onze zonnepanelen terugleveren aan het net in kWh en euro’s. De app is overzichtelijk en laat me in één oogopslag zien hoe het met ons energieverbruik gaat.

Sluipverbruik terugdringen

Het fijnste aan de EnergyFlip Lite vind ik het overzicht van het sluipverbruik in ons huis. Je verbruikt namelijk altijd stroom en gas. Ook als je de meeste apparaten hebt uitgezet. Juist in je standaardverbruik zit een grote mogelijkheid tot besparing. Het rustverbruik van je huis is meteen inzichtelijk in de EnergyFlip Lite app. Hier wordt weergegeven hoe je kunt besparen op je energie sluipverbruik. Ons sluipverbruik is gemiddeld best hoog, daar wil ik graag mee aan de slag. De app geeft je slimme en handige tips waar je echt wat aan hebt om je gedrag aan te passen. Zo weet je waar je sluipverbruik zit en hoe je het in de hand kunt houden. Ik heb bijvoorbeeld niet zo goede discipline als het gaat om het helemaal uitschakelen van apparaten en stekkers uit het stopcontact trekken. Daar ga ik beter op letten! Zo kan ik ons sluipverbruik terugdringen.

Verschillen met de EnergyFlip

De EnergyFlip Lite is het kleine broertje van de EnergyFlip Live. De Lite app heeft geen meetset nodig en geen installatie. Je installeert de app en geeft toestemming voor het ophalen van data. Daarna heb je binnen twee dagen inzicht in je energieverbruik. De data die zichtbaar zijn in de energieverbruik manager app, zijn daarentegen niet realtime. Je ziet na een aantal dagen je energiegebruik zichtbaar in je app. Je kunt zo wel je gedrag voor de toekomst aanpassen, zodat je je energieverbruik in de hand krijgt.

Wil je meer weten over de EnergyFlip Live? Of wil je liever live data? Lees alles over de EnergyFlip in dit artikel.

Inzicht in je rustverbruik met de EnergyFlip Lite app

Wil je aan de slag met de EnergyFlip Lite?

Wil jij ook je energieverbruik in de hand houden? Je download heel eenvoudig de app. Voor €14,95 krijg je een jaar lang inzicht in je persoonlijke energieverbruik en slimme tips om energie te besparen. Zo bespaar je gemiddeld €150,- per jaar op jouw energierekening.* De app kun je jaarlijks verlengen. Wil je na een jaar meer realtime inzicht? Dan kun je de EnergyFlip Live meetset aanschaffen met 10% korting door de code GREENLIST10 te gebruiken.

*Het vermoeden bestaat zelfs dat de besparing met de huidige prijzen zelfs hoger is!

Meer duurzame tips van thegreenlist.nl:

Share

Mascha Bongenaar

Mascha Bongenaar

Mascha geeft fact-based tips voor een duurzamer leven. Mensen worden altijd heel blij van haar artikelen over de verborgen impact van allerlei aankopen. Ze is moeder van drie jongens en blogt over haar eigen groene gezinsleven op duurzamekeuzes.com.
Mascha Bongenaar

Mascha Bongenaar

Mascha geeft fact-based tips voor een duurzamer leven. Mensen worden altijd heel blij van haar artikelen over de verborgen impact van allerlei aankopen. Ze is moeder van drie jongens en blogt over haar eigen groene gezinsleven op duurzamekeuzes.com.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: