Beste rommelmarktkleedje maken

Met deze tips creëer je het beste rommelmarktkleedje

Waarom verkoopt de één zijn tweedehands spullen als een malle, terwijl de ander met ongedane zaken terugkeert? Op een rommelmarkt kun je een paar dingen doen om het verschil te maken en net even boven de andere verkopers uit te steken met je rommelmarktkleedje.

Het mooiste rommelmarktkleedje

In aanloop naar Koningsdag ben ik bezig met voorbereidingen van ons rommelmarktkleedje. Corona lijkt voorbij en mijn zoontje (7) heeft eindelijk de leeftijd bereikt dat we samen op een kleedje spullen kunnen gaan verkopen. Hij kijkt er enorm naar uit om zijn spaarpot aan te vullen, ik word vooral enthousiast van het idee dat we ongebruikte spullen een tweede leven kunnen geven en onze zolder er weer een beetje aan kant is. En dus breek ik mijn hoofd over ons rommelmarktkleedje. Hoe kan ik ervoor zorgen dat we opvallen en maximaal verkopen? Ik vroeg mijn volgers op Instagram ook om tips en dat samen met mijn eigen observaties en IJhallen-ervaring resulteert in een handige checklist voor mensen die van plan zijn om spullen te verkopen op een kleedje. Heb jij hier al aan gedacht?

Tips je rommelmarktkleedje

 • Zorg dat je ruim op tijd bent zodat je een mooie plekje kunt fixen voor jezelf.
 • Trek de aandacht van kopers door het gezellig te maken. Denk aan feestelijke vlaggetjes, muziek, een gratis grabbelton voor kinderen en een leuke (kinder)activiteit.
 • Zorg voor een groot kleed in een opvallende kleur. Maar vooral niet een kleedje met een druk printje, want dan zie je de spullen niet heel goed.
 • Zorg voor structuur op je kleedje. Stel dat je kinderspullen verkoopt voor verschillende leeftijden, zorg dan dat elke leeftijd bij elkaar ligt. Zo help je een koper die waarschijnlijk op zoek zal zijn naar een specifieke categorie.
 • Zorg voor overzicht door hoogtes te creëren. Een tip is om (fruit)kistjes of krukjes te gebruiken waar je dingen opzet en daarvoor leg je dan lagere dingen neer. Op die manier kunnen kopers snel dingen scannen van laag (bij hun voeten) naar hoog.
 • Meerdere volgers tippen dat het prijzen van artikelen absoluut aan te raden is, zo weten kopers waar ze aan toe zijn. Wil je van je spullen af, dan is het aan te raden om niet te hoog te prijzen en om bereid zijn om te onderhandelen.
 • Kleding op een kledingrek winkelt prettiger en dus zal je meer mensen trekken naar je kleedje. Helemaal een topper ben je als je een spiegel hebt en een privéhoekje kunt creëren om even snel te passen.
 • Download Tikkie zodat mensen met de QR code bij je kunnen betalen, maar zorg ook voor voldoende kleingeld.
 • Kom je om in de (tote)tasjes? Neem ze mee! Veel onvoorbereide kopers zullen je dankbaar zijn dat je een tasje hebt.
 • Sommige volgers tipten dat je niet alles op je kleedje moet leggen. Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Je weet dat de piek van kopers in de ochtend zal zijn. Zorg dat je al je spullen meteen neerlegt om de verkoopkansen te vergroten.
 • Helaas zijn er ook soms dieven op rommelmarkten. Leg daarom waardevolle spullen niet vooraan (bij de koper). En als je schoenen verkoopt, dan heb ik daarvoor ook nog een tip! Houd altijd één schoen achter, zo geef je dieven geen kans om mooie schoenen te stelen.

Kinderactiviteiten op een rommelmarktkleedje

Een extra activiteit is niet alleen een leuke manier om een extra zakcentje te verdienen, het trekt ook extra mensen naar je kleedje toe. Mijn volgers hadden een aantal superleuke originele tips voor een Koningsdag kleedje:

 • Met voorbijgangers een potje Jenga, memory of een ander spel spelen voor vijftig cent.
 • Bak vooraf cup cakes om deze samen met limonade te verkopen.
 • Speelt je kind een instrument: ga dan zelf muziek maken naast het kleedje.
 • Maak een grappige photo booth inclusief rekje verkleedkleding waar mensen voor vijftig cent een leuke foto kunnen maken die jij met hun eigen telefoon neemt.
 • Oud-Hollandse spelletjes organiseren.
 • Een grabbelton doet het altijd goed.
 • Een levende complimentenbox werkt ook heel goed met kids, iedereen vindt het schattig (zie foto).
 • Meer inspiratie nodig? Bekijk dit lijstje met 15 originele ideeën om meer geld te verdienen op de vrijmarkt.

Rommelmarkt geld verdienen

Meer duurzame tips van thegreenlist.nl

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: