Zoeken
Beste rommelmarktkleedje maken

Met deze tips creëer je het beste rommelmarktkleedje

De kogel is door de kerk: je gaat je spullen verkopen op een rommelmarkt, kofferbaksale, vrijmarkt of andere gezellige braderie. Hoe ga je het aanpakken? Met deze tips creëer je het beste, leukste, meest gezellige rommelmarktkleedje en trek je veel bezoekers naar ‘je winkel’. Heel veel plezier!

Het mooiste rommelmarktkleedje

In aanloop naar Koningsdag ben ik bezig met voorbereidingen van ons rommelmarktkleedje. Dit doe ik samen met mijn zoontje (7). Hij kijkt er enorm naar uit om zijn spulletjes met mij te verkopen en zijn spaarpot aan te vullen. En dus ben ik maar alvast begonnen met de planning van ons rommelmarktkleedje: wat gaan we verkopen en hoe gaan we opvallen met ons kleedje? Ik vroeg mijn volgers ook op Instagram ook naar hun ideeën hiervoor en dat resulteerde in dit lijstje. Top!

Tips voor je rommelmarktkleedje

 • Zorg dat je ruim op tijd bent, zodat je een mooie plekje kunt bemachtigen. Ee goede plek weten te vinden, is het halve werk!
 • Trek de aandacht van kopers door het gezellig te maken. Kies een goed kleed, hang vlaggetjes op, maak opvallende kartonnen borden met leuke teksten en regel een lekker muziekje voor wat sfeer. Een gratis grabbelton voor kinderen doet het ook altijd goed.
 • Zorg voor een groot kleed in een opvallende kleur. Maar kies niet een kleedje met een druk printje, want dan zie je de spullen misschien niet goed.
 • Zorg voor structuur op je kleedje. Stel dat je kinderspullen verkoopt voor verschillende leeftijden, zorg dan dat elke leeftijd bij elkaar ligt. Zo help je een koper die waarschijnlijk op zoek zal zijn naar meer dingen in een specifieke categorie.
 • Zorg voor overzicht door hoogtes te creëren. Een tip is om (fruit)kistjes of krukjes te gebruiken waar je dingen opzet en daarvoor leg je dan dingen op het kleed (lager) neer. Op die manier kunnen kopers snel dingen scannen van laag (bij hun voeten) naar hoog.
 • Meerdere volgers tippen dat het prijzen van artikelen absoluut aan te raden is, zo weten kopers waar ze aan toe zijn. Je kunt ook stapels maken en daar bordjes bij zetten: al deze artikelen kosten hetzelfde bedrag, zo hoef je niet alles los te prijzen. Wil je van je spullen af, dan is het aan te raden om niet te hoog te prijzen en om bereid zijn om te onderhandelen.
 • Kleding op een kledingrek winkelt prettiger en dus zal je meer mensen trekken naar je kleedje.
 • Helemaal een topper ben je als je een spiegel hebt en een privéhoekje kunt creëren om even snel te passen.
 • Neem een opgeladen telefoon en eventueel een powerbank mee. Je hebt je telefoon nodig om betalingen te doen op de rommelmarkt. Die bankieren app op je telefoon met QR-code is superhandig om betalingen mee te doen. Zo heb je niet dat gedoe met kleindgeld.
 • Kom je om in de stoffen tasjes? Neem ze mee! Veel onvoorbereide kopers zullen je dankbaar zijn dat je een tasje in de aanbieding hebt.
 • Sommige volgers tipten dat je niet alles op je rommelmarktkleedje moet leggen. Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Je weet dat de piek van kopers in de ochtend zal zijn. Zorg dat je al je spullen meteen neerlegt om de verkoopkansen te vergroten.
 • Helaas zijn er ook soms dieven op rommelmarkten. Leg daarom waardevolle spullen niet vooraan (bij de koper). En als je mooie schoenen verkoopt, dan heb ik daarvoor ook nog een tip: houd altijd één schoen achter, zo geef je dieven geen kans om mooie schoenen te stelen.

Kinderactiviteiten op een rommelmarktkleedje

Een extra activiteit is niet alleen een leuke manier om een extra zakcentje te verdienen, het trekt ook extra mensen naar je kleedje toe. Mijn volgers hadden een aantal originele tips voor een vrijmarktkleedje:

 • Met voorbijgangers een potje Jenga, memory of een ander spel spelen voor vijftig cent.
 • Bak vooraf cupcakes om deze samen met limonade te verkopen.
 • Speelt je kind een instrument? Ga dan zelf muziek maken naast het kleedje.
 • Maak een grappige photobooth inclusief rekje verkleedkleding waar mensen voor vijftig cent een leuke foto kunnen maken die jij met hun eigen telefoon neemt.
 • Oudhollandse spelletjes organiseren.
 • Een levende complimentenbox werkt ook heel goed met kids, iedereen vindt het schattig (zie foto).
 • Meer inspiratie nodig? Bekijk dit lijstje met 15 originele ideeën om meer geld te verdienen op de vrijmarkt.

Rommelmarkt geld verdienen

Meer duurzame tips van thegreenlist.nl

Photo credits: thegreenlist.nl.

Share

Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: