Geld verdienen op Koningsdag

Geld verdienen met Koningsdag: 15 originele ideeën voor de vrijmarkt

Met Koningsdag vieren we niet alleen de verjaardag van onze koning, het is ook een ode aan het hergebruiken. Het is de perfecte dag om op een kleedje een zakcentje te verdienen aan spullen die je niet meer gebruikt. Een opgeruimd huis en een goede portemonnee, wat wil je nog meer? We vroegen aan de greenlist-community wat zij nou de leukste, origineelste en lucratiefste activiteiten vinden om te organiseren op een kleedje náást de verkoop van je huisraad. Geld verdienen met Koningsdag! We nemen de leukste, beste en meest originele ideeën voor de vrijmarkt met je door!

Geld verdienen met Koningsdag

Als fanatieke tweedehands shopper en koopjesjager is Koningsdag één van mijn favoriete dagen van het jaar. Ik sta voor dag en dauw op om op zoek te gaan naar de mooiste schatten, maar meestal combineer ik het. Want het is ook de uitgelezen dag om van je eigen spullen af te komen en daar nog een leuk zakcentje aan over te houden. Begin maar alvast met opruimen en uitzoeken thuis! Bovendien is het ook gewoon heel gezellig om samen met buurtgenoten je kleedje uit te vouwen en om de beurt een beetje te struinen over de markt.

Maar ja, als je zoveel moeite doet om spullen thuis uit te zoeken en in alle vroegste -soms met een klein katertje- uit te stallen, dan wil je natuurlijk wel het maximale uit je verkoop halen. Een fraai en goed ingericht rommelmarktkleedje helpt zeker (deze tips deelden we eerder al), maar nog beter is het als je nog iets ernaast doet. Dit levert je extra inkomsten op en brengt nóg meer potentiële kopers naar je kleedje.

15 leuke manieren om geld te verdienen op Koningsdag

Met hulp van de Instagram-volgers van @thegreenlist.nl stelden we een lijst op van originele activiteiten die je op Koningsdag of een andere vrijmarkt kunt organiseren. Laat je verrassen, want hier komen de tips!

 1. Een mobiele koffie- en theestand: met een mand voorop je fiets rondlopen met thermoskannen koffie en thee. Grote kans dat je de fietsmand en thermosflessen in de kringloopwinkel kunt vinden of kunt lenen van buren. De milieuvriendelijke koffiebekers moet je wel even aanschaffen. O, en neem voor de zekerheid een vuilniszak mee waar je klanten hun gebruikte bekers in kwijt kunnen.
 2. Standbeeld: veel kinderen van volgers hebben een aardig zakcentje verdiend door verkleed als standbeeld op een vrijmarkt te staan.
 3. Complimentjes vissen of verkopen voor twintig of vijftig cent per complimentje.
 4. Een moeilijke knikkerbaan of een minigolf maken waar mensen voor een klein bedrag een poging mogen wagen. Een hole-in-one betekent een mooie prijs.
 5. Een grabbelton maken van kleine speelgoedjes: voor twintig of vijftig cent mogen kinderen grabbelen en ze hebben altijd prijs. Gegarandeerd succes: een grabbelton maken met Pokemon-kaarten.
 6. Vlaggetjes tekenen op het gezicht voor vijftig cent. Ook leuk: een nagellakstation, plaktattoo shop.
 7. Mobiele fotostudio: maak een grappige setting, leg wat verkleedkleren klaar en maakt voor een paar cent leuke grappige photobooth foto’s. Dit kun je doen met een geleende of tweedehands polaroid camera, maar het kan net zo makkelijk met je telefoon. Dan mail je de foto erna door!
 8. Kweek stekjes om deze te verkopen. Tip: bewaar de stekjes in halve wc-rolletjes die je aan één kan dichtvouwt.
 9. Muziek maken: niet origineel, wel lucratief.
 10. Wie durft het tegen jou/je kind op te nemen? Organiseer een wedstrijdje boter, kaas en eieren, vier op een rij of met een ander (kort) gezelschapsspel dat je thuis hebt liggen (Dokter Bibber?).
 11. Live popcorn maken in een pan op een campingpitje en dat verkopen. Het campingpitje kun je vast bij een familielid of buurtgenoot lenen. De puntzakjes moet je wel even zelf fixen.
 12. Drie kinderen (of ouders) kunnen samen een levende slotmachine beginnen: ze houden tegelijk een bordje omhoog waar een plaatje opstaat. Bij twee of drie dezelfde plaatjes, win je een prijs.
 13. Raad eens hoeveel… knikkers/snoepjes er in deze pot zitten? Voor twintig of vijftig cent mogen mensen een gokje doen. Je schrijft het e-mailadres samen met de gok op. Aan het einde van de dag krijgt de persoon die het dichtste erbij zat een deel van de prijzenpot of een rondje.
 14. Levend Google: voor vijftig cent geven we antwoord op al je levensvragen. Extra leuk om dit door een kind te laten doen natuurlijk.
 15. Tarot-kaarten leggen.

Meer leuke ideeën om geld te verdienen op Koningsdag?

Hopelijk bied dit lijstje inspiratie om meer uit je Koningsdagkleedje te halen. Heb je zelf een leuke tip voor in het lijstje? Laat het dan vooral weten! Onderaan deze pagina vind je contact- en volgbuttons waarmee je in contact kunt komen met thegreenlist.nl. We horen graag van je!

Meer tips die handig zijn voor Koningsdag

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: