Orzo bereiden recept.

Orzo bereiden: zo maak je orzo nog lekkerder

Orzo, ook wel bekend als risoni, is een heerlijke en veelzijdige pastasoort die eruitziet als grote rijstkorrels. Hoewel orzo al lekker is als je het gewoon kookt, kun je het nóg smakelijker maken door het eerst aan te bakken. Deze techniek van orzo bereiden geeft een extra rijke en nootachtige smaak die perfect past bij diverse gerechten, zoals de maaltijdsalade met orzo, gegrilde groenten feta en pesto. We doen het even voor!

Recepten met orzo

Orzo, ook wel bekend als risoni, is een pastasoort die lijkt op grote rijstkorrels. In de mediterrane keuken weten ze er wel raad mee. En dat snappen we, want deze pastasoort is smaakvol, voedzaam en makkelijk klaar te maken op een drukke doordeweekse dag. Wat wil je nog meer? Omdat het gemaakt wordt van durumtarwegriesmeel, zit het vol eiwitten wat goed nieuws is als je vaak vegetarisch of veganistisch eet. Bovendien zorgen die eiwitten er ook voor dat je  eerder een voldaan gevoel hebt. Verder bevat orzo belangrijke stoffen, zoals vitamine B en ijzer, en relatief maar weinig vetten. Wij bereiden dit keer orzo van het merk Basta!: biologisch en volkoren, waardoor het in de schijf van vijf en bij je duurzame dieet past. De orzo van dit merk is onder andere te koop bij Crisp en andere groene winkels.

Je kunt orzo nog lekkerder maken door het eerst in een pan te bakken.

Orzo bereiden recept.

Orzo nog lekkerder bereiden

Door orzo eerst aan te bakken, karamelliseren de natuurlijke suikers in de pasta, wat zorgt voor een diepere, nootachtige smaak. Deze extra stap is eenvoudig en brengt zoveel extra smaak toe, dus waarom zou je het niet even doen?
No ratings yet
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Keukengerei

  • koekenpan
  • spatel
  • maatbeker voor bouillon

Ingrediënten
  

  • 400 gr orzo
  • 2 el olijfolie om in te bakken
  • bouillonblokje
  • 1 liter groentebouillon bouillonblokje met 1 liter water

Instructies
 

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de orzo toe aan de pan zodra de olie heet is.
  • Roer regelmatig en bak de orzo totdat hij goudbruin kleurt. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 minuten. Let goed op dat de orzo niet aanbrandt.
  • Voeg vervolgens de benodigde hoeveelheid bouillon toe (ongeveer 1 liter voor 400 gr orzo) en laat de orzo koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit duurt meestal ongeveer 10 tot 15 minuten.
  • Roer af en toe om te voorkomen dat de orzo aan de bodem van de pan blijft plakken.
  • Giet de orzo af als er nog vocht overblijft en breng het op smaak met zout en peper. Je kunt de orzo nu direct gebruiken in je gerecht of verder op smaak brengen met je favoriete kruiden en specerijen.
Trefwoord orzo, vegetarisch

Meer lekkere recepten van thegreenlist.nl

Photo credits: thegreenlist.nl

Share

Foto van Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Foto van Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: