Na de zomerse pastasalade en de goedgevulde volkoren pita hebben we er weer eentje voor je: een recept in de categorie ‘makkelijk om te maken en mee te nemen op een mooie dag of avond’. Dit gerecht is ideaal als maaltijd, maar doet het ook goed als bijgerecht of maaltijdsalade op een (vegetarisch) barbecuefeestje. Over tien minuten aan tafel, want zo snel tover je deze gnocchi met pesto en gegrilde courgette op tafel.
Gnocchi met pesto en een échte burrata
Gnocchi zijn kleine, zachte deegballetjes die traditioneel worden gemaakt van aardappelen, bloem en ei. Ze komen – zoals de naam al doet vermoeden – uit Italië en worden vaak gezien als een alternatief voor pasta. Gnocchi zijn makkelijk om te bereiden – twee tot vier minuten in kokend water en hoppa klaar ben je – en door te variëren met sauzen en groenten kun je er superveel kanten mee uit. Dit snelle gnocchigerecht is traditioneel met groene pesto, cherrytomaatjes en gegrilde courgette. De pesto kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen. Een snel receptje voor huisgemaakte pesto hebben we ook voor je, ook hoe je de lekkerste vegan pesto zelf maakt. (Het geheim: edelgistvlokken). Wil je dit gerecht iets extra’s meegeven, dan is een burrata erbij superlekker. Tipje is de Caseificio Maldera burrata (o.a. te koop bij Crisp). Dit is een burrata zoals je ‘m wilt hebben met romige stracciatella kaas die eruit loopt zodra je ‘m opensnijdt. Oelala, houd me tegen om niet die hele bol alleen op te eten.


In de supermarkt vind je verschillende soorten gnocchi, zowel de grotere gevulde als bekende kleine gnocchi zijn perfect erbij. Favoriet is wel de verse gnocchi uit het koelvak.

Gnocchi met pesto en gegrilde courgette
Keukengerei
- grote pan
- grillpan
- vergiet
- snijplank
- hakmes
Ingrediënten
- 500 gr gnocchi twee verpakkingen
- 200 gr cherrytomaatjes
- 200 gr groene pesto
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr veldsla
- olijfolie om in te bakken
- zout en peper naar smaak
- optioneel: 1 burrata tip: Caseificio Maldera burrata – te koop bij Crisp
- optioneel: 200 gr vegetarische kipstukjes
- optioneel: pijnboompitten
Instructies
- Hak de knoflook fijn en snijd de courgette in dunne plakken.
- Verhit een grillpan op middelhoog vuur en grill de courgetteplakken tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg de knoflook toe tijdens het grillen voor extra smaak.
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af zodra ze boven komen drijven en zet apart.
- Optioneel: bak de vegetarische kipstukjes in een beetje olie tot ze goudbruin zijn.
- Verdeel de gnocchi, gegrilde courgette, cherrytomaatjes en veldsla over de borden. Voeg de vegetarische kipstukjes toe (optioneel). Lepel de pesto over het gerecht en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Optioneel: voeg pijnboompitjes toe voor crunch en/of burrata toe voor een romige touch. Maak je het als maaltijdsalade of als bijgerecht bij een barbecue? Doe dan alles in een schaal en serveer uit. Voeg dan eventueel extra veldsla toe.
Meer receptentips van thegreenlist.nl
- Bekijk ook: de lekkerste roerbakgroenten.
- Bekijk ook: feestelijke trifle toet.
- Bekijk ook: venkelschotel met vijf ingrediënten.
Photo credits: thegreenlist.nl.