Bruschetta met Parmezaancrème.

Antipasti: bruschetta met Parmezaancrème en auberginefriet

Soms ontdek je per toeval een recept dat een blijvertje wordt. Dit gebeurde David toen hij met de feestdagen op zoek was naar een feestelijk voorgerecht. Iets wat makkelijk te maken is voor een grote groep én niet meteen de bank breekt. Hij kwam uit op antipasti en experimenteerde met verschillende bruschetta’s. Deze variant met Parmezaancrème en auberginefriet bleek een absolute winnaar. Inmiddels belandt-ie regelmatig op de borrelplank.

Feestelijk voorgerecht: bruschetta met Parmezaancrème

Bruschetta is een van die gerechten die bewijst dat simpel vaak het lekkerst is. Het vindt zijn oorsprong in Italië, waar men al eeuwenlang sneetjes brood roostert en ze insmeert met knoflook en olijfolie. Tegenwoordig zijn de variaties eindeloos: van de klassieke tomaat-basilicumversie tot luxe combinaties met truffel, burrata, gegrilde groenten of met Parmezaancrème dus. Het geheim zit ‘m in de kwaliteit van de ingrediënten. Een goed stuk brood – liefst stevig zuurdesem of een rustieke ciabatta – is de basis. En als je dan ook nog werkt met verse, smaakvolle toppings, dan heb je zonder veel moeite een heerlijk hapje op tafel.

Bruschetta met Parmezaancrème.

Bruschetta met Parmezaancrème en auberginefriet

Dit wordt misschien wel je nieuwe favoriete bruschetta. Dacht je dat het niet lekkerder kon dan de klassieke tomaat-basilicumversie? We spreken je nog wel als je deze bruschetta met Parmezaancrème hebt geproefd.
No ratings yet
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang borrelhapje, voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Keukengerei

  • pan om in te frituren
  • steelpan met lepel
  • rasp voor Parmezaanse kaas
  • bord of schaal om de bruschetta op te beleggen en te serveren

Ingrediënten
  

  • zuurdesembrood
  • 1 aubergine
  • 1 pakje mascarpone 250 gr
  • 1 stuk Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • olie om te frituren
  • snufje peper

Instructies
 

  • Snijd de aubergine in dikke frieten.
  • Verhit de olie in een pan en frituur de aubergine in kleine porties tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken (bijvoorbeeld op keukenpapier).
  • Verwarm 125 gr mascarpone in een steelpan op laag vuur. Rasp er een flink stuk Parmezaanse kaas door (ongeveer de helft van een punt) en blijf roeren tot het een romige crème wordt.
  • Rooster de sneetjes zuurdesembrood en besprenkel met een beetje olijfolie. Wrijf een teentje knoflook over het brood voor extra smaak.
  • Beleg de bruschetta: smeer een flinke lepel Parmezaancrème op het brood, leg er wat auberginefriet bovenop, beetje peper en rasp er nog wat extra Parmezaanse kaas overheen. Buon appetito!
Trefwoord antipasti, bruschetta, Parmezaan

Meer feestelijke recepten

Photo credits: thegreenlist.nl.

Share

Foto van David Sampimon

David Sampimon

David houdt van Aziatisch koken. Hij is getrouwd met Saskia, oprichter van thegreenlist.nl. Door haar is hij aangestoken om groenere keuzes te maken in de keuken. Ook is hij ongevraagd gekroond tot onze gadgetexpert en klusjesman. Met al die extra tips zijn lezers heel blij.
Foto van David Sampimon

David Sampimon

David houdt van Aziatisch koken. Hij is getrouwd met Saskia, oprichter van thegreenlist.nl. Door haar is hij aangestoken om groenere keuzes te maken in de keuken. Ook is hij ongevraagd gekroond tot onze gadgetexpert en klusjesman. Met al die extra tips zijn lezers heel blij.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: