Een verjaardag met tweedehands cadeaus

CHALLENGE DAG 86: Tweedehands cadeautips voor kleuters

Koop voortaan tweedehands! Niet alleen voor de verjaardag van je eigen kinderen, maar voor alle kinderverjaardagen en -partijtjes. Goed voor het milieu en voor je portemonnee! Mijn zoontje werd onlangs vijf jaar en ik besteedde ongeveer 60 euro aan zijn tweedehands verjaardagscadeaus. Maar het had ook 163 euro kunnen zijn als ik alles nieuw had gekocht. Ik laat je zien wat ik met een buy nothing new challenge voor de jarige Frank kocht.

Tweedehands cadeaus: goed voor de aarde en je portemonnee

Of je nu alle eindjes aan elkaar moet knopen of het wat meer te besteden hebt: tweedehands cadeaus zijn goed voor de aarde én je portemonnee. Dat wil ik je graag laten zien aan de hand van de tweedehands cadeaus die ik voor de vijfde verjaardag van mijn zoontje kocht.

Zo bespaarde ik veel geld op de kinderverjaardag van mijn kleuter

Tweedehands gezelschapsspellen

Spelletjes en gezelschapspellen koop ik graag tweedehands. Ik laat me graag verrassen door wat ik in een kringloopwinkel tegenkom. En als ik echt iets specifieks zoek, dan wend ik mij tot Marktplaats of Facebook. Dit jaar kreeg mijn zoontje voor zijn verjaardag het spel Doolhof. Hoewel hij nog iets te jong voor dit spel is, is ook de aangepaste versie al erg leuk om met hem te doen. Nieuw kost dit spel al gauw zo’n 30 euro, maar voor onze zoon kunnen overnemen voor 2 euro. Hoppa 28 euro uitgespaard! Ook is hij echt gek op knoppen en op getallen. Dus twijfelde ik geen moment toen ik voor 2 euro Triominos Turbo kon overnemen voor zijn verjaardag. Kassa: nog eens 20 euro uitgespaard! Let bij tweedehands spellen wel goed op of het spel helemaal compleet is. Check dit vooraf goed in de kringloopwinkel.

Tweedehands LEGO

Lego is ook tweedehands vaak erg prijzig. Dus als je een goede deal kunt vinden, dan is mijn advies om deze altijd te grijpen. Ook al heb je geen LEGO nodig of is het een te groot pakket. In dat geval kun je het pakket opsplitsen en het cadeau verspreiden over meerdere momenten. Ik had mazzel en kon tien leuke bouwsets overnemen voor vijftig euro.

Nu vond ik dat een beetje veel. Dus voor zijn verjaardag heeft hij nu vijf bouwsels gekregen. Leuk verpakt in zakjes met de boekjes er nog bij. Alle zakjes samen heb ik in een versierde schoenendoos gedaan. De andere bouwwerken bewaar ik voor een ander moment of wellicht een leuk cadeau voor een jarig vriendje. Een klein LEGO-pakket kost gemiddeld tussen de 15 en 25 euro nieuw. Dus laat ik zeggen dat ik hiermee 75 euro heb uitgespaard.

Vtech camera hit op elke kinderverjaardag

Het klapstuk van de verjaardag. De Vtech Toy Story (vlog) camera met geinige kinderfilters. Oké, het model is wat verouderd, dus de kwaliteit van de foto’s is niet top. Maar alsof een kind hierop let? Nieuw kost een kindercamera gemiddeld 70 euro. Ik kocht deze voor 30 euro via Marktplaats. Weer 40 euro ‘bespaard’. Zijn hoofd toen hij ontdekte dat de camera kon filmen? Priceless!

Meer tips voor kids?

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: