Food for Skin, hidverzorging zonder zooi

Food for Skin: duurzame huidverzorging uit de moestuin!

Duurzame huidverzorging vinden kan best ingewikkeld zijn, er is in de beautyindustrie helaas veel misleiding. Producten lijken duurzaam, maar zijn dat helemaal niet. Ook hoeven termen als ‘honderd procent natuurlijke verzorging’ of ‘vegan’ helemaal niets te zeggen over de milieu-impact. Daarvoor moet je echt naar het totaalplaatje kijken. Een leuke duurzame beautytip is daarom Food for Skin: natuurlijk huidverzorging zonder zooi gemaakt van restgroenten.

Duurzame huidverzorging van Food for Skin

In samenwerking met Food for Skin.

Wie beautyproducten graag milieuvriendelijker wil kiezen, weet hoe lastig het kan zijn. Dat vonden de Nederlandse zussen Angela en Cathy ook en dus gingen ze onderzoeken of ze zelf een beautymerk in de markt konden zetten waarmee ze konden laten zien dat het ook anders kan. Daarin zijn ze geslaagd! De huidverzorging van Food for Skin, waarin restgroenten de hoofdrol spelen, is here to stay. Ze hebben er zelfs al een prijs mee gewonnen! En in rap tempo ontwikkelen de dames nieuwe producten. Naast de dagcrème, cleanser en serum waar het allemaal mee begon, hebben ze nu ook een fantastische zonnebrandcreme die alle duurzame boxen aantikt en een heerlijke lipverzorging.

(Micro)plasticvrije beautyproducten van geredde groenten

De verzorgingsproducten van Food for Skin hebben een bijzonder verhaal. Angela en Cathy ontdekten namelijk dat groenten niet alleen gezond zijn om te eten, ze kunnen ook een belangrijke rol spelen bij het gezond houden van je huid. Je huid is immers je grootste orgaan. In een laboratorium ontwikkelden ze hun geheime formule: duurzame huidverzorging van natuurlijke ingrediënten waarin een grote rol is weggelegd voor restgroenten. Ze hebben twee jaar lang aan hun formule gewerkt. In de producten zitten namelijk oliën uit allerlei groente(zaden), zoals resttomaten, restpartijen avocado’s die te lelijk zijn voor consumptie maar zeker niet minder effectief, pompoen, komkommer, wortel en broccoli extracten vind je in de potjes terug.

De huidverzorging van Food for Skin is uiteraard zonder microplastics en andere zooi en het is vegan. Food for Skin is vast besloten om duurzaamheid in de hele bedrijfsvoering door te voeren, niet voor niets zijn ze pending om een B Corp certificering in de wacht te slepen, een belangrijke certificering voor duurzame bedrijven. The Plastic Soup Foundation heeft de producten zelfs voorzien van het ‘Zero Plastics Inside’ keurmerk! De dames willen vooral doorontwikkelen: hun missie is pas volbracht als alle hoofdbestanddelen afkomstig zijn uit circulaire stromen!

Nooit meer keuzestress bij duurzame cosmetica

Food for Skin houdt het het assortiment graag simpel en dus bestaat de dagelijkse huidverzorging uit drie verzorgingsproducten voldoende om te reinigen, beschermen en voeden: een carrot cleanser (35,95), een tomato base crème (39,95) voor alle leeftijden en drie serums (voor elke leeftijdscategorie één) (37,95). Voor wie het graag eerst wil proberen, zijn er kleinere proefsetjes beschikbaar (28,95 voor alle drie). Dit is speciaal bedacht om verspilling te tegen te gaan. De producten zijn gender neutraal en zowel voor de vrouwen- en mannenhuid geschikt!

Wil je Food for Skin ook proberen? Neem een kijkje in hun webshop!

Ook groente op je huid smeren van Food for Skin?

Sinds ik mijn beautyproducten duurzamer koop, ben ik regelmatig bezig met de vraag: hoe duurzaam is het nou (echt)? En daarom word ik altijd heel blij van dit soort lokale ondernemers met een duurzame missie. Samenvattend wat smeer je op je huid met Food for Skin:

  • 100% natuurlijk: een Nederlands merk dat huidverzorging ontwikkelt op basis van 100% natuurlijke (en biologische) ingrediënten, namelijk: groenten! 
  • Simpel: drie gender neutrale producten om je huid mee te verzorgen. Met deze drie producten kun je: reinigen, beschermen en voeden. Daarnaast hebben ze een fantastische zonbescherming en een zachte lipverzorging.
  • (Circulaire) Groenten: Food for Skin streeft ernaar om alle hoofdingrediënten circulair te maken. Dit betekent dat ze zoveel mogelijk gebruikmaken van groenten uit reststromen.
  • Gerecycled plastic en biophotonic glas: de producten zitten verpakt in gerecycled plastic dat goed recyclebaar is of in glas, wat zorgt voor een langere houdbaarheid. Het glas is recyclebaar via de glasbak. De verzenddoos (van gerecycled karton) is niet bedrukt, om hergebruik te stimuleren.
  • Vrouwen: ze steunen vrouwelijk leiderschap en geven de voorkeur om samen te werken met bedrijven die worden gerund door dames.
Food for Skin duurzame huidverzorging

Meer duurzame tips van thegreenlist.nl

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: