Zoek

Mijn ervaring met Too Good To Go: duurzaam en goedkoop

Besparen op boodschappen en duurzaam bezig zijn? Dat is Too Good To Go! Maar we zijn niet de enige fans. Sommige boodschappen zijn al binnen twee minuten uitverkocht. Saskia zocht uit hoe je je kansen kunt vergroten. Goed nieuws: er is een tactiek om vaker die mooie groente- en fruitboxen te bemachtigen! Ze deelt haar ervaring.

Hoe werkt Too Good To Go?

In Nederland wordt naar schatting een kwart van al het voedsel verspild. Dat gebeurt in de hele keten: bij producenten, tijdens transport, in supermarkten, horeca én bij jou thuis. Too Good To Go is een app waarmee je voedselverspilling voorkomt. Je downloadt ‘m gratis en daarmee heb je een mooi wapen in strijd tegen voedselverspilling. Met de Too Good To Go app in de hand kun je eten redden uit supermarkten, restaurants, hotels en andere horeca. Zij plaatsen eten en drinken erop dat ze kwijt willen (in pakketvorm) en jij kunt dat voor een klein bedrag redden. In de app koop je dus geen losse producten zoals in een online supermarkt, maar complete boxen, maaltijden of grote hoeveelheden. Denk aan een broodbox, een gebaksbox, een groente- & fruitbox, een magicbox of vijftig repen chocolade. Als consument koop je in de TGTG-app een maaltijd of box naar keuze die je een dag later kunt ophalen. Wat je exact krijgt, is altijd een verrassing. Dat s onderdeel van het spel!

Dit is een broodbox dat we voor 2,99 euro hebben gescoord bij Albert Heijn.

Duurzaam boodschappen doen met de app van Too Good To Go

Door boodschappen te doen via de app van Too Good To Go voorkom je dat voedsel in de afvalbak belandt en vaak is het ook nog eens een goed voor je portemonnee. Zo koop ik regelmatig een goed gevulde biologische groente- en fruitbox bij Ekoplaza. Voor 2,99 euro krijg ik een doos vol waar wij als gezin zeker een week van kunnen eten. Kijk zelf maar! Een doos vol biologische groente en fruit met onder andere twee kroppen sla, een prei, twee paprika’s, drie tomaten, appels, een peer, avocado, flink wat pastinaak, lente ui en een romanessco.

Een prachtige biologische groentebox van Lidl voor nog geen drie euro, met dank aan TGTG!

Zo vergroot je jouw kansen bij Too Good To Go

Waar je ook woont: er zijn altijd bepaalde boodschappen en maaltijden die gierend snel zijn uitverkocht. In mijn buurt zijn het vooral de groente- & fruitboxen en broodboxen van de grote supermarkten die erg gewild zijn. Soms zijn deze zelfs binnen twee minuten (na publicatie) uitverkocht. Hoe lukt het mensen om hier tussen te komen? Dat was in het begin een groot mysterie voor mij. Is het geluk? Deels is mijn conclusie. Want er is ook een redelijk eenvoudige strategie om je kansen te vergroten om deze gewilde boodschappen en maaltijden te redden. En die strategie deel ik nu met je.

De beste boodschappen scoren bij Too Good To Go: kijk in de app tot hoe laat elke dag iets uit jouw favoriete supermarkt beschikbaar is. Dat is belangrijke informatie!

Too Good To Go: zet de wekker

Wat je moet weten: de populaire boodschappen van supermarkten worden dagelijks op hetzelfde tijdstip aangeboden via de app. Dat is geautomatiseerd. Ontdek dus wat die vaste tijd is. Bij onze supermarkt is het doordeweeks elke dag dezelfde tijd, in het weekend zijn de tijden afwijkend. Waarom is dit belangrijke info? De (meeste) advertenties komt vijftien minuten nadat de afhaaltijd is afgelopen online. Dus: boodschappen die tot 19.00 uur opgehaald kunnen worden (zie app ophaaltijd), komen dus meestal een kwartier later, om 19.15 uur, online voor de volgende dag. Je kunt hier dus een wekker voor zetten, zodat je er wel op tijd bij bent.

Nog steeds geen geluk? In dat geval heb ik nog een andere tip! Kijk dan hoe laat de boodschappen uitverkocht waren. Dit toont de app ook. Zo ontdekte ik dat de groente- en fruitboxen van Lidl doordeweeks steeds om 19.17 uur waren uitverkocht. Door mijn wekker om 19.00 uur te zetten (en te blijven refreshen), kwam ik erachter dat deze boxen doordeweeks elke dag om 19.15 uur worden angeboden. Dankzij deze truc, lukt het me nu vaker om de rijkelijk gevulde groente & fruitbox van Lidl te redden via Too Good To Go.

Too Good To Go groente en fruit Lidl
Groente- en fruitbox van Lidl.

Zo red je voortaan jouw favoriete boodschappen

In het begin kan het best overweldigend zijn om te de juiste boodschappen te kiezen tussen al het aanbod. Ik woon in de buurt van Amsterdam, dus er is veel keuze. Maar de supermarkten om de hoek doen weer net niet mee (jammer). Hoe kies je dan? Wij hebben voor onze boodschappen challenge wat vooronderzoek gedaan. We hebben toen een aantal boxen geprobeerd en ontdekten toen dat een Magic Box heel leuk – maar niet ideaal – is voor ons. Er zaten veel luxe producten in en kant-en-klaar maaltijden, terwijl we meer op zoek zijn naar dagelijkse boodschappen zoals groente, fruit en brood. Om die reden kopen we alleen de groente- en fruitboxen via supermarkten. Twijfel je, dan is mijn tip om even rond te vragen. Er is vast wel een ervaren Too Good To Go gebruiker die exact weet waar je in jouw buurt moet zijn voor de mooiste en lekkerste dingen.

Kan ik het wel maken om eten te redden?

Als ik mijn reddingsacties op Instagram deel, dan krijg ik regelmatig de vraag of het niet oneerlijk is dat ik deze boxen red aangezien er mensen zijn die het wellicht harder nodig hebben dan ik. Goeie vraag! Ik heb me dat ook afgevraagd toen ik ermee aan de slag ging. En dus heb ik zelf contact gezocht met Too Good To Go. Zij geven aan dat er zoveel voedselverspilling is in Nederland, zelfs zoveel dat de voedselbanken het niet aankunnen. Veel supermarkten doneren al aan Voedselbanken en lokale goede doelen zoals buurthuizen en houden zelfs dan nog eten over wat ze aanbieden via Too Good To Go of met afgeprijsde stickers. Wil je het echt zeker weten, dan kun je het dus navragen bij de supermarkt waar het om gaat. Uiteindelijk bepalen de supermarkten zelf wat ze aanbieden en niet Too Good To Go. Verder adviseert Too Good To Go om voorzichtig te zijn met boodschappen doen via de app als je weinig te besteden hebt. Je weet op voorhand natuurlijk niet wat het aanbod is, hoe groot het aanbod is en hoe lang het houdbaar is.

En ga je Too Good To Go proberen?

Je moet een beetje geluk hebben met je boodschappentrofee. Vallen boodschappen een keer tegen? Sluit een supermarkt dan niet definitief uit en stop ook niet meteen met de app. Het aanbod wisselt dagelijks. Uiteindelijk draait het om het redden van eten en een bijdragen leveren aan minder verspilling. Wellicht had de supermarkt of restauranthouder een keer weinig eten over. Jammer voor jou misschien, maar beter voor hem/haar en de wereld toch? Wellicht heb je de volgende keer meer geluk! Sinds we de groenteboxen scoren, zijn we veel creatiever in de keuken. We ontdekken allemaal nieuwe recepten met als doel de groente te redden uit de kliko en onze spaarrekening te spekken. Bekijk meer over deze handige app..

Meer boodschappentips van thegreenlist.nl

Photo credits: thegreenlist.nl.

Share

Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: