Flatbread recept.

Recept: zelf flatbread maken in tien minuten!

Als er één simpele truc is om als superchef over te komen, dan is het wel door je eigen brood te maken. Deze flatbread tover je met enkele ingrediënten in een handomdraai op tafel en past perfect als bijgerecht bij… Bij wat niet? Wat dacht je van een vegan Indiase curry, een vegan borrelplank of huisgemaakt broodje falafel.

Iedereen houdt van flatbread!

Flatbread kom je in heel wat keukens tegen. Van het Midden-Oosten tot India en van Mexico tot het Middellandse Zeegebied, overal ter wereld vind je variaties van dit eenvoudige, ongezuurde brood. Het onderscheidt zich door zijn eenvoud: met slechts een paar basisingrediënten creëer je een heerlijk dun broodje dat perfect is om te vullen, te dippen of als bijgerecht te serveren. Door zijn veelzijdigheid is flatbread ideaal om te combineren met verschillende gerechten zoals een pittige vegan curry, een hartige vega kip wrap, of zelfs als onderdeel van een borrelplank. Bovendien is het maken van je eigen flatbread niet alleen leuk en gemakkelijk, maar ook een bewuste keuze: je vermijdt verpakkingsafval en hebt volledige controle over de kwaliteit van de ingrediënten die je gebruikt. En leuke anti-verspillingstip: je kunt het deeg heel goed invriezen!

Zo zet je in een handomdraai een flatbread op tafel!

Flatbread recept.

Zelf flatbread maken

Dit supereenvoudige flatbread recept kleedt je tafel direct aan. Je hoeft nooit aan je gasten te verklappen dat het binnen tien minuten op tafel stond. Waarom zou je? En ook op een drukke doordeweekse dag is dit simpele huisgemaakte bijgerechtje eentje om in je routine te krijgen. Maak zelf flatbread, en je wilt nooit meer anders!
No ratings yet
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang bijgerecht
Keuken Indiaas, libanees, Mexicaans, Midden-Oosten
Porties 8

Keukengerei

  • grote kom
  • koekenpan
  • optioneel: deegroller

Ingrediënten
  

  • 300 gr bloem
  • ½ zakje bakpoeder halve theelepel
  • 150 ml halfvolle yoghurt vegan alternatief: sojayoghurt
  • 1 tl zout
  • 1 el olijfolie
  • 2 el koud water
  • optioneel komijn
  • optioneel knoflook
  • optioneel extra olie of boter

Instructies
 

  • Doe de bloem, bakpoeder, yoghurt, zout, olie en water in een ruime kom en kneed dit tot deeg. Blijft het plakkerig? Voeg dan een beetje bloem toe net zolang totdat het lekker kneedt.
  • Rol het deeg verder uit op het schone aanrecht, bestuif het deeg en het aanrecht eventueel met wat bloem. Blijf kneden tot het redelijk glad is. Verdeel het deeg in circa acht stukjes, elk deel wordt een broodje.
  • Rol elk deel deeg uit tot een broodje. Dit kan met een deegroller of met je handen. Voeg in deze stap wat extra komijn toe als smaakmaker. De komijnzaadjes rol je mee in het deeg.
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur met olie of boter en bak het broodje in circa 2 minuten aan elke kant, totdat je mooie goudbruine broodjes krijgt.
  • Optioneel: doe wat geperste knoflook in de olie en smeer de broodjes tijdens het bakken hiermee in.
  • Serveer de broodjes bij het gerecht naar keuze. Enjoy!

Notities

Heb je deeg over? Vries het in! Zo kun je het nog minstens drie maanden bewaren!
Trefwoord flatbread, platbrood

Meer recepten van thegreenlist.nl

Photo credits: hoofdbeeld: Valeriya Kobzar (Pexels), deeg: thegreenlist.nl, flatbread met dips: Roman Odintsov (Pexels), flatbread belegd: Engin Akyurt (Pexels). Bronnen: Delicious Magazine.

Share

Foto van David Sampimon

David Sampimon

David houdt van Aziatisch koken. Hij is getrouwd met Saskia, oprichter van thegreenlist.nl. Door haar is hij aangestoken om groenere keuzes te maken in de keuken. Ook is hij ongevraagd gekroond tot onze gadgetexpert en klusjesman. Met al die extra tips zijn lezers heel blij.
Foto van David Sampimon

David Sampimon

David houdt van Aziatisch koken. Hij is getrouwd met Saskia, oprichter van thegreenlist.nl. Door haar is hij aangestoken om groenere keuzes te maken in de keuken. Ook is hij ongevraagd gekroond tot onze gadgetexpert en klusjesman. Met al die extra tips zijn lezers heel blij.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: