Search
Vegan pompoenstamppot op Aziatische wijze garneren.

Vegan pompoenstamppot met boerenkool Asian style

Deze vegan pompoenstamppot met boerenkool – baby kale – is een leuke verrassing. Niet alleen voor de smaakpapillen, ook voor het oog! Met deze leuke Aziatische twist durven we wel te zeggen: zo heb je een stamppot nog niet vaak gegeten. Doe eens wat anders met die boerenkool! David laat aan je zien hoe!

Pompoenstamppot met Aziatische twist?

Een stamppot waarbij we de aardappelen vervangen voor rijst. Geen jus maar sojasaus. Geen Hollandse smaakmakers, maar een huisgemaakte boemboe met onder andere chilipeper, gember, kruidnagel en kemirinoten… Misschien is stamppot wel niet helemaal de juiste benaming voor dit gerecht, maar de boerenkool en smashed pompoen doen wel weer een tikkie stamppot-achtig aan. Hoe dan ook, deze maaltijd is dus niet echt in een hokje te plaatsen. Maar wat ik wel weet: het resultaat is zo feestelijk en smaakvol dat dit ook een perfect gerecht is voor als je eters over de vloer hebt.

Pompoenstamppotje met boerenkool

Wist jij al dat pompoen en boerenkool goed samen gaan? Dat geldt trouwens voor vrijwel alle seizoensgroenten die tegelijk in één regio groeien. Nu weet je ook waarom tomaten, aubergine en courgette zo’n goeie combi zijn. Nou, dit geldt dus ook voor ‘onze’ seizoensgroenten. Deze kun je goed met elkaar combineren zoals ik met deze vegan pompoenstamppot met boerenkool heb gedaan. Om eerlijk te zijn: Hollandse stamppot is niet mijn favoriete maaltijd, dus toen ik baby boerenkool in een groentebox van Boershappen aantrof, moest ik goed nadenken wat ik hiermee kon maken. In ieder geval geen Hollandse stamppot, dat wist ik wel.

Gelukkig bood een recept van Jamie Oliver inspiratie. Hij heeft al eerder ontdekt dat pompoen en boerenkool een goeie combi zijn. Ik gaf er een eigen twist aan door zelf boemboe erbij te maken.

Zelf boemboe maken

Een boemboe is een kruidenpasta uit de Indonesische keuken, vaak gemaakt van specerijen zoals knoflook, ui, chilipepers en diverse kruiden. Zelf boemboe maken vind ik leuk om te doen en het geeft een authentieke smaak aan je gerechten en je hebt controle over de ingrediënten. Heb je geen tijd om zelf de boemboe te maken voor dit stamppotje, dan kun je ook een kant-en-klare boemboe kopen.

Variatietip: heb je geen pompoen, maar wel zoete aardappel in huis? Top, want dit combineert ook heel lekker met die bloemkool of baby kale.

Foto 1: verse groenten van het Nederlandse land via Boerschappen. In de groentebox trof ik dit keer baby kale en een flespompoen aan. Foto 2 & 3: ik maakte er een vegan pompoenstamppotje met baby boerenkool van. De toevoeging van specerijen zoals chilipeper, gember, kruidnagel, kemirinoten en uiteraard de rijst en sojasaus maken het geen typische stamppot, maar eerder een Aziatisch gerecht.

Meer recepten van thegreenlist.nl

Photo credits: thegreenlist.nl.

Share

David Sampimon

David Sampimon

David houdt van Aziatisch koken. Hij is getrouwd met Saskia, oprichter van thegreenlist.nl. Door haar is hij aangestoken om groenere keuzes te maken in de keuken. Ook is hij ongevraagd gekroond tot onze gadgetexpert en klusjesman. Met al die extra tips zijn lezers heel blij.
David Sampimon

David Sampimon

David houdt van Aziatisch koken. Hij is getrouwd met Saskia, oprichter van thegreenlist.nl. Door haar is hij aangestoken om groenere keuzes te maken in de keuken. Ook is hij ongevraagd gekroond tot onze gadgetexpert en klusjesman. Met al die extra tips zijn lezers heel blij.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: