Popcorn met vegan honing en hete peper

Recept: Popcorn met vegan honing en hete peper

Popcorn vinden wij thuis een fantastische snack, het is vega(n) en een relatief caloriearme snack. Hierdoor is David (man van thegreenlist.nl) al tijden op zoek naar het lekkerste popcorn recept. En hij denkt dat hij eruit is: popcorn met vegan honing, chili en vegan boter. Hij deelt zijn recept met je. Het is in vijf minuten klaar.

Popcorn met vegan honing: een duurzame snack

Het fijne van deze snack is dat je de pofmaïs makkelijk plasticvrij en zelf soms verpakkingsvrij kunt kopen. Vervolgens maak je het in enkele minuten klaar met kruiden en specerijen die je zelf toevoegt. Zo weet je precies wat erin gaat en kun je het ook duurzamer aanpakken. Zelf ben ik gek op de combinatie van zoet en hartig en een beetje pit, vandaar de chili’s. Maar de vegan honing is relatief nieuw in de mix. Voorheen gebruikte ik graag gewone honing, maar toen ik meer las over het biodiversiteitsverlies dat gepaard gaat met honing, ben ik voor dit recept overgestapt naar vegan honing. De honing in dit recept is vegan van het merk Vegablum en is gemaakt van rietsuiker en brandnetel-extract.

Vegan brandnetelhoning is prima duurzame keuze

Brandnetelhoning is de bloemenhoning die het dichtst bij traditionele honing komt. Dit alternatief voor honing wordt gekenmerkt door een pittige aroma. Deze honing hebben we gekocht bij de Belgische online supermarkt Kazidomi.nl. Omdat Saskia vorig jaar met dit merk een partnership had, heeft zij twee kortingscodes voor boodschappen daar (zie onderaan dit artikel).

Wat is er mis met honing?

Bijen zijn ontzettend belangrijk voor het behoud van evenwicht op aarde. Bijen zijn voor negentig procent verantwoordelijk voor de bestuiving van bloemen en planten. Ze dragen door bestuiving bij aan biodiversiteit en daarmee aan een beter ecologisch evenwicht. Het is dus belangrijk om goed voor bijen te zorgen en de bijenpopulatie in stand te houden. Echter kan onze honingconsumptie ervoor zorgen dat bijen verzwakken en zelfs sterven. Zo halen imkers honing uit de honingraten om daar suikerwater voor de bijen voor terug te plaatsen. Suikerwater is natuurlijk geen honing met als gevolg dat de bijen verzwakken en vatbaar worden voor ziektes. Ook wordt de koningin kunstmatig geïnsemineerd waar dierenleed bij komt kijken en sterfte van mannetjes (voor de winnning van zaad) in de hand werkt. Wil je hier meer over weten? Lees dan dit artikel van redacteur Leonie. Terug naar het lekkerste popcorn recept!

Popcorn met vegan honing en hete peper

RECEPT: POPCORN MET VEGAN HONING EN HETE PEPER

Popcorn vinden wij thuis een fantastische snack, het is vega(n) en een relatief caloriearme snack. Hierom ben ik al tijden op zoek naar het lekkerste popcorn recept. En ik denk dat ik eruit ben: popcorn met vegan honing, chili en vegan boter. Ik deel je mijn recept. Het is in vijf minuten klaar.
5 van 3 stemmen
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 1
calorieën 150 kcal

Keukengerei

 • 1 pan met deksel
 • 1 (steel)pannetje

Ingrediënten
  

 • 1 flinke hand pofmaïs
 • 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 • 1 eetlepel vegan boter (bijvoorbeeld van Flower Farm)
 • zout
 • 2-3 lepels vegan honing (BIJVOORBEELD VAN VEGABLUM)
 • naar smaak chili poeder (of paprikapoeder als je niet van pittig houdt of voor kids)

Instructies
 

 • Neem een ruime pan met deksel, verhit hierin de olie
 • Voeg de popcorn toe als de olie heet is en zet de deksel op de pan
 • Smelt in een ander pannetje de vegan boter met een flinke lepel (vegan) honing
 • Als de maïs is uitgepopt, giet je de honingboter over de popcorn en voeg zout en chilipoeder naar smaak toe
 • Zet de deksel weer op de pan en schud alles even goed door elkaar
 • Deze popcorn gaat geweldig samen met je favoriete film of serie 

Voedingswaarde

Calories: 150kcal
Trefwoord popcorn, snack, snoep, zoutje, vegan honing

Bekijk de reel om te zien hoe ik deze popcorn maak:


Meer duurzame tips van thegreenlist.nl

Share

David Sampimon

David Sampimon

David houdt van Aziatisch koken. Hij is getrouwd met Saskia, oprichter van thegreenlist.nl. Door haar is hij aangestoken om groenere keuzes te maken in de keuken en om alles wat hij leert, te delen. Met al die extra tips zijn lezers heel blij mee.
David Sampimon

David Sampimon

David houdt van Aziatisch koken. Hij is getrouwd met Saskia, oprichter van thegreenlist.nl. Door haar is hij aangestoken om groenere keuzes te maken in de keuken en om alles wat hij leert, te delen. Met al die extra tips zijn lezers heel blij mee.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: