Zoek
Zero-waste tip: zelf lippenbalsem maken

Zero waste recept: zelf lippenbalsem maken

Lippenbalsem kun je ook heel goed zelf maken én het is superleuk om te doen, want je kunt eindeloos variëren zowel in kleur als in smaak. Ooit weleens aan lippenbalsem met een nutella of vlierbloesem smaakje gedacht? Dit is het DIY-recept van zero waste expert Emily-Jane Townley om zelf lippenbalsem te maken!

Zelf lippenbalsem maken

Als je nu een ingewikkeld DIY-receptje verwacht, kun je lachend van je stoel rollen. Zelf lippenbalsem maken is echt héél makkelijk om te doen. Je hebt twee ingrediënten nodig en het kost tien minuten tijd.

Voor droge lippen gebruik ik mijn zelfgemaakte lippenbalsem. Dit is heel makkelijk om te maken en je kunt je oude stick of potje hergebruiken. Even schoonmaken, goed laten drogen en vullen met nieuwe balsem. Wil je meer een lippenstift dan kun je er eetbare kleurstofpoeder aan toevoegen. Ook leuk is het om een stick met een smaakje te maken. Eigenlijk alles wat je kunt eten, kun je erin doen. Van nutella tot vanille en van vlierbloesem in de lente tot kaneel en kruidnagel in de winter. Ik deel mijn favoriete receptje. Je eigen gemaakte lippenbalsem blijft zeker zes maanden goed. Deze tip is een zero waste, duurzame budgettip ineen.

Bijna alle ingrediënten voor deze zero waste tip zijn ook te koop in mijn webshop: leven zonder afval.

DIY-recept om zelf lippenbalsem te maken.
DIY zelf lippenbalsem maken
Afdrukken
5 van 1 stem

Zero waste recept: zelf lippenbalsem maken

Lippenbalsem kun je heel goed zelf maken én het is superleuk om te doen, want je kunt eindeloos variëren zowel in kleur als in smaak. Ooit weleens aan lippenbalsem met een nutella of vlierbloesem smaakje gedacht? 
Voorbereiden5 minuten
Maken5 minuten
Trefwoord: diy, duurzaam leven, zero waste recept, zelf lippenbalsem maken

Gereedschap

  • glazen potje voor bereiding
  • klein potje, blikje of oude lippenbalsem stick
  • (steel)pannetje
  • spatel of lepel

Materialen

  • 1 tl bijenwas
  • 4 tl zonnebloemolie of een andere plantaardige olie

Instructies

  • Doe bijenwas en zonnebloemolie in een klein glazen potje en zet dit in een pannetje met een scheut water op het vuur.
  • Roer het mengsel tot het gesmolten is (voeg eventueel smaak- en kleurstoffen toe) en giet het daarna in en klein potje, blikje of oude lippenbalsem stick.
  • Laat volledig afkoelen voor gebruik.

Meer zero waste tips van thegreenlist.nl

Photo credits: Burst (Pexels) (hoofdbeeld), Ron Lach (Pexels), Emily-Jane Townley.

Share

Picture of Emily-Jane Townley

Emily-Jane Townley

Emily-Jane is zero waste expert en deelt haar favoriete zero waste recepten. In 2013 begon ze met haar zoektocht naar een zero waste leven. Ze heeft een zero waste webshop, schrijft boeken en geeft lezingen over hoe je afval kunt verminderen. Ze is ook moeder van drie kids.
Picture of Emily-Jane Townley

Emily-Jane Townley

Emily-Jane is zero waste expert en deelt haar favoriete zero waste recepten. In 2013 begon ze met haar zoektocht naar een zero waste leven. Ze heeft een zero waste webshop, schrijft boeken en geeft lezingen over hoe je afval kunt verminderen. Ze is ook moeder van drie kids.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: