Granola kun je biologisch kopen, maar je kunt ook heel eenvoudig zelf granola maken. En waarschijnlijk heb je (bijna) alles al in huis. Ik deel mijn vega budget recept!
Duurzaam ontbijtje: huisgemaakte granola in plantaardige yoghurt
Voorbereiding 10 minuten / Bereiding 15 minuten
Muesli of cruesli met banaan en kaneel door een bakje plantaardige soja yoghurt. Zo heb ik mijn ontbijt of lunch het allerliefst. Sinds kort maak ik mijn granola dus heel makkelijk zelf met havermout, honing en nog enkele andere ingrediënten die je vast al in huis hebt. Superlekker en het scheelt je ook aardig wat geld, want biologische granola kan best prijzig zijn.
Dit granola recept is zowel lekker met gewone als met plantaardige yoghurt. Heb jij al eens plantaardige yoghurt, zoals soja-yoghurt geprobeerd? Overstappen naar plantaardige yoghurt was helemaal niet moeilijk in mijn geval. Ik ben namelijk helemaal fan van de Alpro soja in de smaak blauwe bes. En nee dit is geen sponsored post. Ik vind dit één pot genot en nóg lekkerder dan yoghurt gemaakt van zuivel. Als je deze zuivelproducten plantaardig wil kiezen, bijvoorbeeld omwille van het klimaat, dierenwelzijn of in verband met een allergie, dan zijn soja- en haveryoghurt doorgaans de beste keus wat betreft voedingswaarden. Dit blijkt ook uit voedingswijzer van de Volkskrant.

ZELF GRANOLA MAKEN VAN 5 INGREDIËNTEN
Keukengerei
- 1 kom
- 1 spatel
- 1 bakplaat
- 1 (weck)pot (met beugelsluiting)
Ingrediënten
- 300 gram havervlokken
- 200 gram ongezouten noten (bij voorkeur met rozijntjes)
- 8 theelepels honing (fairtrade) of vegan honing
- 4 theelepels kaneel
- 6 eetlepels (zonnebloem)olie
- Optioneel pompoenpitten, na afkoelen: gedroogd fruit, kokos
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Hussel alles door elkaar in een kom
- Verspreid alles op een bakplaat
- Bak het circa 15 tot 20 minuten en hussel het halverwege nog even
- Laat het afkoelen op de bakplaat
- Bewaar het in een afsluitbare pot
Voedingswaarde


