Dit vegan curry recept met kikkererweten en (zoete) aardappel is een perfecte maaltijd als je graag vegan eet en een bestemming zoekt voor groenten die je nog in de la hebt liggen of op het nippertje hebt gered uit de supermarkt. Je kunt vrijwel alle groenten in deze curry kwijt!
Makkelijke maaltijd: maak dit vegan curry recept voor meerdere dagen
Voorbereiding: 15 minuten / koken: 30 minuten
Curry’s zijn voor mij de sleutel naar een plantaardiger dieet: waanzinnig lekker, makkelijk om te maken, bomvol vitaminen én zelfs mijn man juicht deze vega én vaak zelfs vegan-maaltijden toe. En daarom experimenteer ik hiermee in de keuken. Het fijne van curry-gerechten is dat je makkelijk meal prepping kunt doen en een grote portie kunt maken waar je vervolgens meerdere dagen van kunt eten. Ook kun je curry-gerechten makkelijk invriezen. Om ruimte te besparen kun je de curry ook invriezen in hersluitbare (diepvries)zakjes.
Budget koken met geredde groenten van Too Good To Go
Daasnaast het is ook nog eens een heel fijn budgetrecept. Voor 900 gram (bio) kikkererwten betaal ik doorgaans minder dan 2 euro. Hier kan ik onderstaand recept twee keer van bereiden. Omdat je vrijwel elke groente in dit gerecht kwijt kunt, past dit perfect bij een groentebox via Too Good To Go (circa 2,99 euro per box).
Wil je ook graag de gewilde groente- en fruitboxen scoren via Too Good To Go? In een blogpost deel ik tips hoe je je kansen kunt vergroten. BEKIJK HOE IK DE GEWILDE GROENTE- EN FRUITBOXEN VAN TOO GOOD TO GO SCOOR.



MAKKELIJK EN GOEDKOOP: VEGAN CURRY RECEPT MET KIKKERERWTEN EN (ZOETE) AARDAPPEL
Keukengerei
- 1 sniijplank en mes
- 1 grote pan
- 1 (steel)pan (optioneel voor rijst)
Ingrediënten
- 500 gram gedroogde kikkererwten* of 2 blikken kikkererwten uit blik
- 2 blikken kokosmelk (2×400)
- UI
- 2-4 teentje knoflook
- 3 centimeter gember
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 theelepel chili (als je niet van pittig houdt, doe er dan wat minder in)
- 750 ml heet water
- 2 bouillonblokjes
- 2 grote zoete aardappelen (Ook lekker: gewone aardappelen, zeg 8 kleintjes of 6 grote)
- restgroente, bijvoorbeeld spinazie, courgette, aubergine, tomaat, aardappel, peen en/of bloemkool. Ik kies meestal 2 groenten uit mijn Too Good To Go box
- 4 limoenblaadjes (hebben wij standaard in de vriezer)
- scheutje olijfolie voor het bakken en grillen
- optioneel rijst of flatbread als bijgerecht
- optioneel als topping: (plantaardige) yoghurt, koriander, peper, munt, sambal
Instructies
VEGAN KIKKERERWTEN CURRY BEREIDEN
- Was, schil/pel en snijd alle groente en specerijen (Gember schil ik ook voor ik het snijd)
- Fruit de ui, knoflook en gember kort in een grote pan
- Giet de kokosmelk erbij
- Doe de kikkererwten erbij. Let op: doe niet alles erbij als je ook nog kikkererwten wil roosteren (tip!)
- Doe het hete water met bouillonblokjes erbij
- Doe de aardappelen en harde groente erbij en laat het 30 minuten pruttelen tot het zacht is (harde groente zoals winterpeen kook ik 20 minuten voor)
- Regelmatig roeren
- Doe de zachte groente zoals komkommer pas op het laatst erbij en laat dit maximaal 10 minuten meepruttelen
- Serveren met rijst, flatbread en vergeet de lekkere topings niet! Enjoy!
GEROOSTERDE KIKKERERWTEN TOPPING
- Houd wat kikkererwten apart om te roosteren. Leg ze op een bakplaat, besprenkelen met olijfolie, zout, peper, komijnzaad, chili en kurkuma. En dan 15 minuten in een voorverwarmde oven (220 graden)
Notities
Voedingswaarde
Flat bread hack
Mijn man heeft een heerlijke flatbread-hack: hij grillt kant-en-klare tortilla-wraps enkele minuutjes in olijfolie en knoflook. Hij gebruikt hiervoor een grillpan met keramische anti-aanbaklaag.


Meer foodtips van thegreenlistl.nl?
- Ben je op zoek naar een lekker vegan toetje passend bij dit gerecht? Check dan ons recept voor sticky rice mango.
- Nieuwsgierig naar je voedselafdruk? Ik heb een lijstje met gratis tests om je impact te meten.
- David is gek op koken. Onze favoriete recepten delen we in de rubriek Koken & Recepten.