Wortels op marokkaanse wijze

Wortel recept: wortels op Marokkaanse wijze

Wortels zijn een prachtig seizoensproduct: van mei tot november groeien ze in Nederland en met een beetje geluk vind je ze in prachtige regenboogkleuren. Regelmatig treffen wij een bos wortels aan in een pakket geredde groente van Too Good To Go. Dit wortel recept is favoriet: wortels op Marokkaanse wijze!

Wortels: een veelzijdige groente

Voorbereiding: 15 minuten / koken: 15-20 minuten

Een tijdje geleden plaatste ik een story van een vegetarische picknick die mijn man David had georganiseerd na werktijd. En massaal vroegen jullie wat het recept was van de wortels. We aten het toen met falafel-wraps, maar met dit veelzijdige bijgerecht kun je alle kanten op! Dus op jullie verzoek is hij zo lief geweest om dit plantaardige budgetrecept uit te werken. Je hebt het in no-time gemaakt!

Wortelsalade: heerlijk bijgerecht bij allerlei vegetarische maaltijden

Wortels zitten vaak regelmatig in grote hoeveelheden in een Too Good To Go groentepakket. Meestal maken we er curry-maaltijden van of gebruiken we het in pastasauzen die we invriezen. Ook dit wortelrecept leent zich ook perfect voor meal prepping. David: ‘Dit receptje is perfect om in een vershoudbakje in de koelkast klaar te hebben staan om meerdere dagen bij (vegan) gerechten te serveren. Zo heb ik deze salade dus gemaaakt bij falafel wraps, maar ik heb ze een paar dagen later ook geserveerd als bijgerecht bij jackfruit rendang.’ Wat David niet weet, is dat ik ook een portie heb gepakt op een broodje zelfgemaakte hummus. Zie hier de story waar het allemaal mee begon. Ziet er goed uit niet waar?

Marokkaanse wortelsalade.
wortelsalade

WORTEL RECEPT: WORTELS OP MAROKKAANSE WIJZE

Wortels zijn een prachtig seizoensproduct: van mei tot november groeien ze in Nederland en met een beetje geluk vind je ze in prachtige regenboogkleuren. Regelmatig treffen wij een bos wortels aan in een pakket geredde groente van Too Good To Go. Dit wortel recept is favoriet: wortels op Marokkaanse wijze! Hieronder tref je het recept voor een bijgerecht aan. Wij hebben hier zeker vier dagen van gegeten.
5 van 2 stemmen
Voorbereiding 15 min
Bereiding 20 min
Gang Bijgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 8
calorieën 50 kcal

Keukengerei

  • 1 hapjespan
  • 1 (steel)pan om wortels in te koken
  • 1 snijplank
  • 1 groentemes

Ingrediënten
  

  • 500 gram wortels
  • 1 bosje verse koriander (uit de tuin)
  • 1 bosje verse platte peterselie (uit de tuin)
  • 1 theelepel komijnzaad (of komijnpoeder)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • 4 eetlepels azijn

Instructies
 

  • Halveer de wortels en snijd de wortels in de lengte in 8 stukjes (kleine wortels in 4) zodat het reepjes worden
  • Kook de wortels beetgaar (afhankelijk van dikte 10-20 minuten)
  • Rooster in een pannetje het komijnzaad kort (2 minuten), laat het afkoelen op een bord en maal daarna het komijnzaad fijn tot poeder. Gebruik je komijnpoeder, dan kun je deze stap overslaan
  • Doe olie in een pan op medium vuur
  • Fruit de knoflook
  • Voeg azijn, komijn, kaneel en paprikapoeder toe
  • Bak totdat je de kruiden ruikt (ongeveer 1 minuut)
  • Voeg de wortels toe en bak deze kort (ongeveer 2 minuten)
  • Serveer met platte peterselie en koriander

Voedingswaarde

Calories: 50kcal
Trefwoord budget koken, wortels, wortelsalade, marokkaans, seizoensgroenten
Marokkaanse wortelsalade als bijgerecht bij een vegan rendang van jackfruit.

Bij groene lifestyle hoort plantaardig(er) dieet

Bij het aanmeten van een groenere lifestyle hoort natuurlijk ook een duurzamer dieet. Hierdoor proberen we hoofdzakelijk vegetarisch te eten en ook onderzoeken we of we meer kunnen koken met lokale streekproducten uit het seizoen om zo onze klimaatimpact te verkleinen. Mijn duurzame missie brengt ons dus ook vaker in de keuken. Vooral mijn man (de hobbykok thuis) doet onderzoek naar nieuwe, makkelijke vegetarische (en soms ook plantaardige) gerechten waar zelfs een vleesliehebber zoals hijzelf blij van wordt :). De leukste en makkelijkste recepten verzamel ik op mijn site.

Meer foodtips van thegreenlist.nl

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Wat twee jaar terug begon als een persoonlijke zoektocht, is uitgegroeid tot een serieuze duurzame lifestyle van mijn hele gezin.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Wat twee jaar terug begon als een persoonlijke zoektocht, is uitgegroeid tot een serieuze duurzame lifestyle van mijn hele gezin.
Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact met me op!

Stuur me gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je mij volgen of in contact met mij komen:

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Abonneren je op de nieuwsbrief

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief: