Groene voornemens 2022

Groene voornemens 2022: alles voor een groenere lifestyle

Alles voor een groenere lifestyle! Dat is zowel privé als zakelijk mijn voornemen voor het nieuwe jaar. Een nieuw jaar betekent weer met een schone lei nieuwe plannen maken en doelen stellen! Ik maak je graag deelgenoot van mijn groene voornemens voor 2022. Breaking: er komt iets nieuws aan!

Groen voornemen: Alles voor een groenere lifestyle

Niet alleen mezelf, maar ook nog meer anderen inspireren om groenere stapjes te zetten. Dat is mijn doel voor komend jaar. Hoe ga ik dat flikken? Ik ben druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe site, het resultaat hoop ik je in januari al te kunnen laten zien. Thegreenlist.nl is ooit begonnen als een persoonlijke blogsite, maar ik wil het nu ook gaan inzetten voor meer redactionele verhalen. Dit hoef ik ook niet langer helemaal alleen te doen. Ik heb een geweldig redactieteam gevormd die op de achtergrond al druk bezig is met het schrijven van verhalen. Dit team gelooft in dezelfde aanpak: mensen stimuleren, inspirereren en aanmoedingen om kleine groene stapjes te zetten. Het hoeft niet in één keer perfect. Ik wil juist de plek zijn waar mensen die (net als ik) zoekende zijn, zich thuis voelen. Binnenkort stel ik het redactieteam in volle glorie aan je voor!

Ook voeg ik Pinterest aan mijn middelenmix toe. Ik zou het leuk vinden als je me ook op Pinterest zou willen volgen.

Een nieuwe stap voor thegreenlist.nl

In april 2021 ben ik met thegreenlist.nl officieel ondernemer geworden. Als blogger en content maker werk ik samen met duurzame merken, voor mijn diensten en expertise krijg ik een vergoeding. Hierdoor kan ik in 2022 een investering doen en de volgende stap kan gaan zetten met mijn project.

Hoe het allemaal begon: van hobby-blog (2020) naar groen lifestyle magazine

Wie mij al langer volgt, weet dat thegreenlist.nl is ontstaan als een persoonlijke project. Ik wilde aan de slag met een duurzamer leven en besloot daarom in 2020 een jaar lang niets nieuws te kopen om mijn consumptiepatroon aan te pakken. Ik was geschrokken van mijn verborgen impact: als iedereen zo zou leven als ik, dan hebben we 4 aardes per jaar nodig en de consumptie van spullen was de grootste boosdoener. Over die zoektocht ben ik gaan bloggen en vloggen. In het begin vooral voor familie en bekenden, maar al snel keken er veel meer mensen mee.

Wat twee jaar terug dus begon als een persoonlijke challenge gericht op hergebruiken en minder nieuwe spullen is uitgegroeid tot een zoektocht van ons hele gezin naar een duurzamer leven op alle vlakken. Van boodschappen tot kleding en van interieurstyling tot date-nights en van speelgoed tot vakanties: we onderzoeken hoe we op alle fronten bewustere keuzes kunnen maken.

Had ik twee jaar terug aan die keukentafel bedacht dat ik ondernemer zou worden? Totaal niet! Wel dacht ik aan te voelen dat veel meer mensen dezelfde gevoelens hadden over duurzaamheid. Het gevoel dat je wel wat wil doen, maar niet goed weet hoe. Het gebrek aan kennis omdat je geen goed overzicht hebt van de impact van je keuzes en dat je makkelijk in het ootje wordt genomen door bedrijven die aan greenwashing doen. Ik dacht: als ik die gevoelens heb, dan zullen veel meer mensen hiermee moeten kampen. En dus heb ik van het aanmeten van een nieuwe groenere levensstijl een journalistiek onderzoeksproject gemaakt. Het feit dat ik mijn zoektocht naar een groener leven in volledige openheid doe en ook laat zien wat voor mij wel en ook niet mogelijk is (en niemand iets opleg) heeft er (denk ik) toe bijgedragen dat mensen zijn blijven hangen toen ze mij vonden. Het is voor een grote groep herkenbaar waar ik doorheen ga.

Wat mijn vuurtje aanwakkert in 2022

Ik geloof dat het nu tijd is dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit, schaarste, milieuschade, armoede: er moet snel meer voorlichting komen over onze rol in de grootste crisis waarin we ons momenteel bevinden. En welke stappen er ondernomen moeten worden om aan een oplossing te werken. Naast een gevoel van urgentie moet er een verhaal van hoop en kansen verteld worden om veel mensen te activeren. Ik realiseerde me dat het maken van content en anderen inspireren om duurzame stappen te maken mijn manier is om ‘een steentje bij te dragen’. Al is er maar één persoon op een dag die bewuster kiest vanwege mijn content, dan is mijn dag al geslaagd.

Ik heb zin in komend jaar. Ik hoop dat je mij wil blijven volgen!

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: