CHALLENGE DAG 48: De eerste buy nothing new man?

‘Wat vindt je man eigenlijk van je challenge?’ Deze vraag krijg ik zó vaak. Of hij ook meedoet en wat hij er nou allemaal van vindt. Op dag 48 van mijn challenge vraag ik het hem.

David, wat vind jij nou écht van mijn buy nothing new challenge?

Voordelen?

“Ik denk dat veel mannen dromen van een vrouw die niet meer shopt. Wij hebben toch ook wel heel wat uurtjes gespendeerd in winkelcentra en -straten. Niet per se mijn hobby en dat ga ik zeker niet missen. Ook levert je challenge tot nu toe een aardige besparing op, dat is nooit verkeerd natuurlijk.”

Nadelen?

“Wat betreft gezinsuitgaven wil ik wel graag met je blijven overleggen. Ik vind het prima dat onze zoon Frank meedoet aan de challenge, maar het moet wel leuk blijven. Ook dingen in huis wil ik in overleg met je blijven kopen. Tweedehands of circulair kopen of dingen zelf maken: ik vind het allemaal prima, maar ik wil niet dat ons huis een kringloopwinkel wordt.”

Zelf bewuster geworden?

“Ik merk ook zeker al wel een verandering bij mezelf. Ik denk meer na of ik iets écht nodig heb en de kringloopwinkel krijg ik steeds meer in mijn systeem. Ik ben al een paar weken op zoek naar een bepaald steelpannetje. De snelste weg is om deze online te bestellen, dat zou ik vroeger ook echt gedaan hebben. Maar ik vind het nu te leuk om te kijken of ik het binnenkort in een kringloopwinkel vind. Verder ben ik erachter gekomen dat ik bepaalde dingen al onbewust best wel duurzaam deed. Zo koop ik veel elektronica al refurbished. De tweedehandsmarkt is zo volwassen geworden met refurbished producten met garantie dat dit zowel vanuit duurzaamheid als kosten een slimmer idee is. Tweedehands kleding blijf ik lastig vinden. Ik koop liever minder maar wel nieuw. Voor mijn gevoel is er minder tweedehands aanbod voor mannen. Of ik kan het gewoon niet goed vinden nog.”

Bekijk ook David’s tips voor het vinden van de beste tweedehands gadgets.
Bekijk meer over mijn duurzame challenge.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: