Eindredacteur gezocht

Gezocht: freelance eindredacteur voor thegreenlist.nl

Alles voor een groenere lifestyle! Kun jij je wel vinden in dit motto en ben je een ervaren eindredacteur, dan ben ik op zoek naar jou! Het groenere lifestyle magazine is op zoek naar een eindredacteur.

Eindredacteur gezocht

Met thegreenlist.nl heb ik een missie: met nóg meer mooie en relevante artikelen zoveel mogelijk mensen inspireren om groene stapjes te zetten. Deze missie kan ik niet alleen volbrengen en daarom ben ik op zoek naar een freelance eindredacteur die in opdracht artikelen wil redigeren voor thegreenlist.nl (er is een vaste vergoeding beschikbaar per artikel).

Hoe ziet een samenwerking eruit?

Het redactieteam van thegreenlist.nl breidt snel uit. Inmiddels bestaat het team uit meer dan tien freelance schrijvers die regelmatig (of af en toe) een bijdrage leveren aan thegreenlist.nl. Tot nu toe doe ik als oprichter alle hoofd- en eindredactie zelf, maar er gaat veel tijd inzitten. Zeker omdat er drie keer per week een nieuw artikel live komt. Daarom zoek ik hulp om teksten te verwerken tot een goed leesbaar en SEO-proof artikel in de tone of voice van het magazine. Als je klaar bent, dan gaat de content manager verder met het finaliseren van het artikel in het CMS systeem, dit hoef jij niet te doen.

Het profiel van een freelance eindredacteur

 • Je ben een ervaren eindredacteur die de puntjes op de i zet van een artikel.
 • Je hebt begrijpt de gewenste vlotte en positieve tone of voice van thegreenlist.nl en je bent in staat om deze lijn door te trekken in alle artikelen.
 • Je checkt of een verhaal begrijpelijk is opgeschreven en opgebouwd voor een lezer en voert indien nodig aanpassingen of instructies door voor de schrijver.
 • Je redigeert artikelen in samenwerking met de tekstschrijver. Meestal is het met een aantal aanpassingen klaar voor livegang. Soms moet een artikel nog een keer terug naar de maker voor een redactieslag.
 • Je hebt ervaring met online schrijven en redigeren: je begrijpt waarop je moet letten om een artikel SEO proof te krijgen en verwerkt dit dus in de eindredactie. Ben je wel een ervaren eindredacteur, maar mis je deze ervaring? Dan kan ik het je ook snel on the job leren.
 • Je behartigt het magazine: je kunt goed feedback geven op tekstproducties en dit op motiverende wijze terugkoppelen aan makers.
 • Je begrijpt wat het verschil is tussen een persoonlijke blogpost en een redactioneel artikel. Ik ben écht op zoek naar eindredacteuren die het tweede genre begrijpen. Ook een redactioneel artikel mag ingekleurd worden met eigen ervaringen zoals journalisten in een weekendbijlage of magazine ook doen. Maar dat is wel iets anders dan een blogpost.
 • Je bent gemiddeld twee keer per week beschikbaar voor het redigeren van een artikel.

Wat ik je kan bieden

 • Je bent de eindredacteur van thegreenlist.nl, samen met hoofdredactie het aanspreekpunt voor het team.
 • Eindredactie van leuke en leerzame artikelen. Per artikel ben je gemiddeld tussen de 15 minuten en 1 uur bezig met eindredactie (afhankelijk van kwaliteit aangeleverd materiaal). De artikelen zijn meestal tussen de 500 en 1200 woorden.
 • Geen hijgende deadlines, lekker redigeren in je eigen tijd.
 • Ik zou het leuk vinden om met je te sparren over de strategie en formule van mijn magazine. Wie weet dat we ooit samen een brandguide of redactieformule kunnen ontwikkelen.
 • Optioneel: je mag uiteraard ook af en toe zelf artikelen schrijven tegen een vergoeding als je dat leuk vindt.

Behoefte aan voorbeeldwerk? Maak kennis met de redactieleden, op deze pagina kun je ook doorklikken naar hun artikelen om een idee te krijgen.

Interesse?

Voldoe jij aan dit profiel en lijkt dit je wat? Of heb je een vraag naar aanleiding van deze oproep, bijvoorbeeld over de vergoeding? Stuur mij dan gerust een e-mail. Bij interesse ontvang ik graag per mail een korte motivatie + voorbeeld schrijfwerk van jouw hand. (Niet reageren via Instagram DM).

Over thegreenlist.nl

Wat twee jaar terug begon als een persoonlijke zoektocht naar een duurzamere lifestyle, is uitgegroeid tot het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Op Instagram doe ik dagelijks verslag van mijn zoektocht naar een groener leven. Ik doe dit in volledige openheid, ook om te laten zien wat wel en niet mogelijk is. Met mijn positieve en open benadering hoop ik het juiste gesprek aan te gaan met mijn volgers.

Bekijk meer over thegreenlist.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze oproep wordt niet op prijs gesteld. Photo credits: Wendy Wei (Pexels).

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: