Plant B: vegan kant-en-klaar maaltijden diepgevroren bij je thuisbezorgd.

Plant B: vegan kant-en-klaar maaltijden met lokale ingrediënten

Je wil een gezonde duurzame levensstijl, maar je hebt ook een druk bestaan waardoor gemak het weleens wint van duurzaamheid. Herkenbaar? De plantaardige kant-en-klaar maaltijden van Plant B bieden uitkomst. Deze worden in Amsterdam bereid met zoveel mogelijk seizoensgebonden streekproducten en diepgevroren bij je thuisbezorgd. Als gezin hebben wij een week Plant B mogen proberen. Onze conclusie: plantaardig en seizoensgebonden eten was nog nooit zo makkelijk en lekker!

Plant B: vegan, frozen en lokaal eten

In samenwerking met Plant B

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd? Ik kan me voorstellen dat je bij ‘kant-en-klaar’ niet per se het meest smaakvolle beeld krijgt. En dat zou jammer zijn, want Plant B is echt anders! De oprichters hebben een missie en dat is plantaardig, lokaal en seizoensgebonden eten zo makkelijk mogelijk maken zodat zoveel mogelijk mensen een duurzame en gezonde leefstijl omarmen. De maaltijden worden vers in Amsterdam bereid door ervaren chefs (en dat proef je) vervolgens direct vers ingevroren en thuisbezorgd door heel Nederland.

Lekker en ontspannen eten

Zou jij erop komen om op een doordeweekse avond een Oer-hollands vegan stamppotje Mash & Balls te maken? Of wat dacht je van een Chili Con Amore of een Dan Dan curry? De ideeën voor deze maaltijden komen van een voedingsdeskundige die ervoor zorgt dat elk gerecht niet alleen origineel en smaakvol is, maar ook alle benodigde voedingswaarde bevat die je nodig hebt. En ben je een grote eter? Dan zijn er ook grotere porties beschikbaar!

Wij hebben Plant B een week mogen proberen en we hebben echt heel lekker en vooral bijzonder gegeten. En het avondprogramma was ook zo ontspannen: je kiest een maaltijd, tien minuten in de magnetron en ping de maaltijd staat op tafel én bijna geen afwas (hoera!). Ook mijn man David, de fijnproever bij ons thuis, is helemaal overtuigd geraakt van het concept, terwijl hij vooraf best kritisch was over het kant-en-klaar idee. Er was zelfs één curry-gerecht met pompoen dat hij niet eerder zo lekker gegeten had. Een groter compliment kun je een chef-kok niet geven toch?

Plantaardig en lokaal eten

Plantaardig, lokaal en seizoensgebonden eten is het beste wat je kunt doen voor onze planeet. Plant B combineert beide: naast dat alle gerechten vegan zijn, proberen ze alle ingrediënten zo lokaal mogelijk te vinden. Het liefst binnen honderd kilometer van de keuken in Amsterdam. En dat lukt ze aardig, want tachtig procent van de ingrediënten komt uit de omgeving.

Wij probeerden een week de plantaardige kant-en-klaar maaltijden van Plant B.

Winterstamppotje Mash & Balls

Een leuk én heel lekker voorbeeld is de Mash & Balls die we in ons pakket tegenkwamen. Dit oer-Hollandse winterstamppotje is één van mijn persoonlijke favorieten en is bedacht door Laura de Grave, bekend van het kookboek en de videoserie Lekker Lokaal. Dit heerlijke winterse gerecht bevat onder andere knolselderij van Boer Ted uit de Schermerpolder, boerenkool van boer Ronald en smaakmakers als polderknoflook en mosterd van Abrahams Mosterdmakerij. De smeuïge, plantaardige ballen bij dit gerecht zijn gemaakt van paddenstoelen en groente uit Noord-Holland.

Diepgevroren eten is het nieuwe vers

Is diepgevroren duurzaam? En hoe zit het dan met al die verpakkingen? Plant B gelooft juist dat hun innovatieve ‘shock freeze’ techniek het nieuwe vers wordt: smaak, textuur, maar ook vitamines en mineralen worden zo maximaal behouden, er zijn geen toevoegingen nodig om het vers te houden en er wordt minder eten verspild. En hoewel de impact van onze voedselverpakkingen nagenoeg verwaarloosbaar is, hebben de ondernemers toch ook op dit punt aan duurzaamheid en hergebruik gedacht (Meer weten hierover? Check de FAQ).

Plant B: duurzaam, makkelijk én gezond

Lijkt het je ook wat? In de webshop vind je tien roulerende maaltijden zodat je regelmatig iets nieuws te proeven hebt, zoals ook de special editions van Laura. Naast het stamppotje heeft ze ook een limited edition ‘Dutch Glory’ recept ontwikkeld. Dit is een goedgevulde bowl met lokale groente en granen zoals parelgort, pastinaak, een Hollandse bonen mix en kapucijner miso uit Rotterdam. Een normale portie kost 7,49 euro. Je kunt zowel losse boxen bestellen bestaande uit minimaal zes maaltijden of een lidmaatschap nemen. Plant B: ‘Planten zijn onze tweede kans. De weg naar een mooie en gezonde toekomst. Door vaker ja te zeggen tegen planten kun je op de meest effectieve manier je ecologische voetafdruk verminderen en gezondheid verbeteren’.

Bekijk meer over de vegan kant-en-klaar maaltijden van Plant B.

Meer duurzame tips van thegreenlist.nl?

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: